Afbeelding

Rotterdam Pride op Operadagen Rotterdam met drag queens, lip sync opera en voguen

Algemeen 53 keer gelezen

Rotterdam - Operadagen Rotterdam slaat de handen ineen met Rotterdam Pride. Op vrijdag 17 mei, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT), trapt het 10-daagse festival af met de lip sync opera Reading Salomé. Aansluitend wordt het thema van Rotterdam Pride 2019 bekendgemaakt en transformeert Theater Rotterdam, Schouwburg tot een podium waar catwalk en voguen, ballroom en opera samensmelten in een uitbundige afterparty.

Opera meets Pride
Operadagen Rotterdam staat in het teken van avontuurlijke en grensverleggende opera. Het thema van de veertiende festivaleditie is De Metamorfose. De festivalorganisatie slaat daarbij de handen ineen met Rotterdam Pride. Na afloop van de openingsvoorstelling Reading Salomé maakt Rotterdam Pride het thema van 2019 bekend. Tijdens First Night at the Opera vinden aansluitend extra performances plaats, compleet met vogue op de catwalk, een Pride-DJ en meer. Theater Rotterdam, locatie Schouwburg wordt voor de gelegenheid geheel in stijl gehuld in regenboogkleuren.

Guy Coolen
Guy Coolen, artistiek leider Operadagen Rotterdam: “Operadagen Rotterdam omarmt de diversiteit van de stad waarin we leven en wil zoveel mogelijk stemmen laten horen. Dat is ons pleidooi voor een open samenleving met respect voor ieders voorkeur. Daarom is het vanzelfsprekend en zelfs een voorrecht om samen te kunnen werken met Rotterdam Pride.”

Rotterdam Pride: “Wij zijn ontzettend trots opeen unieke samenwerking met Operadagen Rotterdam door opde Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie (IDAHOT) aan te sluitenbij hettraditionele openingsfeestFirst Night at the Opera. Het thema van Operadagen Rotterdam ‘de Metamorfose‘ sluit mooi aan bij het thema van Rotterdam Pride 2019, dat we die avond zullen onthullen.”

Stadsfeest
Na de opening barst op zaterdag 18 mei een groots feest los in de binnenstad van Rotterdam. Dan organiseert Operadagen Rotterdam het stadsfeest Orfeo Majnun. Een muziektheaterroute voor en door stadsgenoten met onder andere spoken word-artiesten, dansers, beatboxers, operazangers, Transgenderkoor 010 en veel meer. Ruim vijfentwintig communities brengen samen hun verhaal over liefde, verlies en verlangen tot leven, geïnspireerd op twee oeroude liefdesverhalen: het Griekse Orpheus en Eurydice en het Arabische Layla en Majnun. Het stadsfeest vindt plaats op diverse locaties rond het Stationsplein, het Kruisplein en het Schouwburgplein.

Kijk voor het volledige programma op: www.operadagenrotterdam.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant