Foto: Arnoud Verhey
Foto: Arnoud Verhey

Muurgedicht Crooswijkseweg: ‘Meerdere wegen leiden naar dromen’

Algemeen 714 keer gelezen

Rotterdam - Boven de BENU-apotheek aan de Crooswijkseweg prijkt vanaf vandaag een muurgedicht van oud-stadsdichter Derek Otte. Het is een traditie geworden dat de stadsdichter na zijn of haar periode ergens in de stad een muurgedicht krijgt.

Otte is blij dat hij juist deze dichtregel, ‘Meerdere wegen leiden naar dromen’ cadeau kan doen aan Crooswijk: “Ik vind Crooswijk hartstikke tof, punt uit. Een echt stukje Rotterdam. Ik hoop dat mensen hier straks langslopen en beseffen dat ook hier groots gedroomd mag worden”. Het gedicht is ontworpen en geschilderd door ambachtelijk graficus Shon Price.

Otte vertelt: “Het is voor mij een heel persoonlijke regel waar je, ook als het even tegenzit, kracht en motivatie uit kan halen. Althans, dat hoop ik dan”. Hij schreef de dichtregel in 2012, toen hij van school werd gestuurd: “Ik kwam vaak te laat, had een grote mond en spijbelde continu”. In die periode schreef ik op bankje aan de Maas deze zin”.


In de weken voor de onthulling gaven Derek Otte en de huidige stadsdichter Dean Bowen poëzieworkshops in de buurt. Zo stond Derek voor twee basisschoolklassen en Dean voor
een taalgroep van TaalenT010. Vanochtend mochten een paar van deze deelnemers hun zelfgeschreven gedichten voordragen en werd het gedicht feestelijk onthuld door wethouder Kasmi.


Alle gedichten en projecten van de stadsdichter zijn te vinden op stadsdichter010.nl en op Instagram via stadsdichter010. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant