Afbeelding

Fietser Harbour Tour rijden van Waalhaven tot Tweede Maasvlakte

Algemeen 51 keer gelezen

Rotterdam - Het parcours van de Harbour Tour op zondag 22 september is bekend gemaakt. Tijdens deze toertocht kunnen fietsers op een unieke wijze kennis maken met de Rotterdamse haven. Met start en finish in de Waalhaven en een parcours dat zich uitstrekt tot de Tweede Maasvlakte biedt het evenement voor alle fietsers een uitdaging.

In de Harbour Tour staat de beleving voorop. Vanaf de start bij de Broekman Groep aan de Waalhaven fietsen de deelnemers in een unieke havenomgeving. Op enkele plaatsen kunnen ze zelfs de terreinen van bedrijven doorkruisen en op die manier dit bijzondere industriegebied ontdekken. Wat het parcours nog meer uniek maakt is de combinatie van haventerreinen en prachtige natuurgebieden. De deelnemers fietsen namelijk ook door de mooie bossen en natuur van Natuurmonumenten.

Op 22 september zetten parcourspartners ECT Hutchison Ports, ITT Europoort en TIP Trailer Transport hun poorten open voor de Harbour Tour. Hierdoor komen toerfietsers op terreinen die normaal niet toegankelijk zijn, laat staan bereikbaar zijn om over te fietsen. Via het Delta Terminal terrein van ECT Hutchison Ports op de Tweede Maasvlakte gaat het parcours maar liefst 5 km langs de containers en onder de kranen door. Het volledige parcours is te vinden op de website: www.harbourtour.nl

De laatste startbewijzen
Liefhebbers die nog willen deelnemen aan de unieke toertocht door de Rotterdamse haven, kunnen zich nog inschrijven. Via www.harbourtour.nl zijn startbewijzen voor de afstanden 70, 100 en 135 km aan te schaffen. Deelname is inclusief een unieke Harbour Tour medaille als blijvend aandenken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant