Boom
Boom Foto: Arjan Verder

Let’s go green met Reintje de Vos en de Moestuinman

Algemeen 17 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via onze website www.dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan op onze site berichten met foto plaatsen!

Programma Burendag Park16hoven en vtv Helpt Elkander, zaterdag 28 september as.
- 10.00 tot 10.30 u. voorstelling ‘Reintje de Vos’ door poppentheater Frans Hakkemars op speelplaats kruising Tinbergenlaan en Eindhovenpad, Park16hoven met oproep actie per fiets vanaf 9.30 u. Bij regen in kantine.

10.45 tot 11.30 u. kennismaken met koffie/thee in de kantine Helpt Elkander, Overschiese Kleiweg 636
11.30 u. 12.30 u. Lunchlezing van ”De Moestuinman” over een gezonde bodem voor moes-, en siertuinen
met pompoen-, en/of courgettesoep, aangeleverd door tuinbewoners
informele uitwisseling over een groenplan met jaarlijkse bijeenkomsten.


Achtergrond informatie
Sinds 2017, organiseert Droomtheater een reeks jaarlijkse bijeenkomsten met poppen, planten en verhalen in samenwerking met volkstuinvereniging Helpt Elkander en ‘de buren‘. Deze zomer willen we speciaal ‘nieuwe’ buurtbewoners uitnodigen en betrekken via poppentheater voorstellingen en een lunchpresentatie in het thema ‘Let’s go green’. Het volkstuincomplex Helpt Elkander, vormt een buffer van groen wandelgebied tussen Park16hoven en de ringweg van Rotterdam. Op zaterdag 28 september is er de gelegenheid om nieuwe verbindingen te leggen tussen volkstuinders, bewoners en organisaties uit de aangrenzende nieuwe wijk, Park16hoven. Het belang van de natuurlijke omgeving staat daarbij voorop met als doel actuele kennis uitwisseling over wat mensen met een siertuin en/of moestuin zélf kunnen doen aan waterberging, behoud van bodemleven, vlinders, bijen en dergelijke. Een groene toekomst voor onze (klein)kinderen vinden wij belangrijk! Als introductie op deze bijeenkomst verzorgt Frans Hakkemars de poppentheatervoorstelling ‘Reintje de Vos’ op de ochtend zelf én in de week voorafgaand aan het programma bij de basisschool Park16hoven. Aan de kinderen en hun ouders worden uitnodigingen meegegeven voor de bijeenkomst op 28 september.
Waarom deze ludieke actie?
Poppenspeler Frans Hakkemars en Droomtheater regisseur Joanne Oussoren willen zich inzetten voor dit groenproject met deze voorstelling. Reintje de Vos wil vegetariër worden maar zijn de kip en de muizen wel veilig? Vroeger, voordat het gebied Park16hoven werd bebouwd, liepen er vossen rond. Met de bewerking van het 800 jaar oude, voor het eerst in het Nederlands geschreven verhaal: “Van den Vos Reynaerde” willen wij jong en oud betrekken bij de natuurlijke omgeving en een verbinding leggen met het mooie volkstuincomplex aan de Overschiese Kleiweg. We zouden graag zien dat groenfunctie in relatie met de omgeving door elkaar versterkt wordt.
Financiers: Prins Bernhard Cultuurfonds en De Groene Motor
informatie Droomtheater 0648157751

Uit de krant

Uit de krant