Afbeelding

Subsidie voor energiebesparende maatregelen in de Albrandswaard

Algemeen 12 keer gelezen

De gemeente Albrandswaard krijgt € 603.900,- subsidie van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Met deze subsidie kunnen alle 6.710 woningeigenaren in Albrandswaard in 2020 op een simpele en snelle manier een start maken met energie besparen. Gezamenlijk kunnen zij daarmee ca. 2 miljoen besparen op de energierekening.

Albrandswaard - Dankzij het subsidiebedrag krijgen woningeigenaren €100,- ter beschikking (met een eigen bijdrage van €10) om een WoonWijzerBox met energiebesparende maatregelen samen te stellen.

In elke box zit ook een kortingvoucher voor een persoonlijk adviesgesprek aan huis of in de WoonWijzerWinkel. Ook kunnen inwoners een gratis gepersonaliseerde woningscan aanvragen. Per woning kan één keer gebruik worden gemaakt van deze actie. De actie loopt tot eind 2020.

Wethouder Marco Goedknegt is zeer verheugd dat de subsidie is toegekend: “Binnen de energietransitie en ook in het kader van de Warmtevisie die nu wordt opgesteld neemt energie besparen een zeer belangrijk aandeel in.

“Deze subsidie zorgt voor bewustwording en laat zien dat energie besparen soms minder ingewikkeld is dan het lijkt. Het goed benutten van een gemiddelde WoonWijzerBox kan een besparing opleveren van 800 kg CO2 per huishouden per jaar én een besparing van gemiddeld €300,- op de energierekening.”

Zodra de WoonWijzerbox besteld kan worden, wordt dit bekend gemaakt via de website van de gemeente, social media en huis-aan-huis bladen. Naar verwachting is dit medio januari. Huiseigenaren kunnen dan via een actiecode een WoonWijzerBox bestellen.

De webshop van de WoonWijzerWinkel wordt voor deze actie vanaf januari aangevuld met energiebesparende producten zoals bijvoorbeeld leidingisolatie, slimme thermostaatknoppen, LED-lampen en radiatorfolie.

Uit de krant