Afbeelding

Maar liefst 2.500 wandelaars lopen mee met eerste Rotterdam Night Walk

Algemeen 123 keer gelezen

Rotterdam - In de Rotterdamse binnenstad genoten maar liefst 2.500 wandelaars op vrijdagavond 27 december van de Rotterdam Night Walk. Hiermee was de eerste editie al op voorhand compleet uitverkocht. Deelnemers legden vanaf het IJsvrij Festival een route van 6 km of 12 km af door Rotterdam en werden onderweg verrast door diverse muzikale acts in de sfeervolle binnenstad.


Na het ophalen van de stempelkaarten in het Maritiem Museum, vertrokken de 2.500 deelnemers aan hun wandelbelevenis door Rotterdam. Op de kades achter het Maritiem Museum werd er tussen de kranen gestart in een typische Rotterdamse setting. Onderweg waren er sfeervolle stempelposten in De Markthal en de Waalse Kerk. De deelnemers werden op verschillende plekken op het parcours verrast met gezellige muziek.

De met lichtjes versierde straten van de Rotterdamse binnenstad zorgden voor een sfeervolle invulling. Na de finish waren deelnemers welkom om op het gezellige IJsvrij Festival de schaatsen onder te binden. “Het is altijd spannend om een nieuw evenement te lanceren, maar de Rotterdam Night Walk heeft onze verwachtingen overtroffen” aldus Vincent van Heijningen, namens de organisatie van de Rotterdam Night Walk. “Met 2.500 deelnemers aan de start en veel positieve reacties van de wandelaars en partners, kijken we terug op een hele mooie eerste editie.”

Goede doel
De traditionele lichtjesactie van de Vrienden van Sophia was het goede doel. Deelnemers van de Rotterdam Night Walk ontvingen in ruil voor hun donatie een Lichtje van Sophia. De opbrengst gaat naar de fondsenwervende campagne voor de realisatie van een Kinderhersencentrum in het Rotterdamse Sophia Kinderziekenhuis.

Rotterdam Night Walk 2020
Door deze uitverkochte editie is een traditie geboren. In 2020 vindt de tweede editie van de Rotterdam Night Walk wederom plaats op Derde Kerstdag, zondag 27 december 2020.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant