Afbeelding
Foto: Pixabay

Buiten slapen om geld op te halen voor dak- en thuislozen

Algemeen 52 keer gelezen

Rotterdam - Studenten van het Zadkine Gezondheid, Welzijn & Sport college gaan vannacht buiten slapen om geld in te zamelen voor dak- en thuislozen. Joey, één van de organisatoren: ‘’Wij willen geld inzamelen voor de mensen met een nihil inkomen, mensen die op straat leven en niets te eten van te drinken hebben, laat staan een huis om te wonen.’’ Inmiddels is er al meer dan 800 euro gedoneerd aan de actie.

De studenten kwamen op dit idee tijdens een les Burgerschap door Young Impact bij hen op school. Zadkine hecht veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid van studenten en doet daarom mee aan het Young Impact-programma. Daardoor leren jongeren op school hoe zij hun sterke punten kunnen inzetten om in actie te komen voor iets dat zij belangrijk vinden. Deze studenten besloten hun organisatietalent in te zetten om kwetsbare mensen te helpen.

De studenten en docenten gaan een nacht buiten slapen op het terrein van Adventure Vlaardingen, Watersportweg 21 in Vlaardingen. Ze starten op 30 januari om 20.30 op het terrein met een maaltijd die ze op creatieve wijze bij elkaar moeten verzamelen.

Young Impact Celebration
Alle jongeren die met Young Impact in actie komen, verdienen een ticket voor Young Impact Day bij Jaarbeurs Utrecht. Op deze nieuwe nationale actiedag komen duizenden jongeren in actie voor iets wat zij belangrijk vinden. Jaarbeurs is op deze dag het epicentrum met veel mega-challenges, workshops, lezingen en hier vindt ook de spectaculaire eindshow plaats. Afgelopen jaar stonden bijvoorbeeld Boef, Teske de Schepper, Rico Verhoeven en Broederliefde op het podium. Young Impact Day vindt plaats op vrijdag 5 juni.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant