Afbeelding

Actie ‘Kunst voor het Raam’ in Prins Alexander

Algemeen 110 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via dehavenloods,bl. Iedere Rotterdammer kan via onze website een bericht met foto insturen!


Leden van de Vereniging Kunstkring Prins Alexander gaan op een creatieve manier om met de corona-beperkingen. Veel is afgezegd, zoals het maandelijkse Kunstcafé, het jaarlijkse Kunst Podium in het Prinsenpark (KPPP) en ook het Kunstatelier (Einsteinflat) en de Workshopruimte (Arrheniusflat) zijn al enige weken gesloten.

Maar in de plannen was ook nog de Kunstroute. Die wordt nu op een andere manier ingevuld. Kunstenaars zetten het kunstwerk dat zij graag publiekelijk willen tonen thuis voor hun raam. Op de Facebook-pagina (www.facebook.com/KunstkringAlexander/) en de website van de Kunstkring (www.kunstkringalexander.nl) is te zien waar er kunst van de Kunstkring voor het raam staat.  De actie is deze maand mei begonnen en duurt voort tot er weer meer mag van de overheid. Kunstenaars wisselen ondertussen steeds wanneer ze weer nieuw werk gemaakt hebben. 

In de loop van deze maand komen er nieuwe werken bij, maar de eerste vijf kunstenaars hebben hun kunstwerk al opgehangen of neergezet. Bijvoorbeeld bij Zeefdrukker Frans Vonk in Zevenkamp (Ben Websterstraat 80) en bij kunstenares Jopie Houtkamp (Paul Desmondsingel 150). Ook in Ommoord is er al kunst opgehangen, bijvoorbeeld bij textielkunstenares Nel van der Poel (Debijeweg 343) en pasteltekenaar Hans de Jong (Beursjeskruid 5). Het is een begin, er zijn 80 leden binnen de kunstkring en er zullen meer ramen worden gevuld, ook van een paar leden die in Capelle wonen. 

Op de Facebook-pagina en de website van de Kunstkring staat per kunstenaar de informatie over het kunstwerk, zodat niet aangebeld hoeft te worden en ook digitaal wordt de plattegrond annex route steeds aangevuld. De leden van de Kunstkring hopen zo de lockdown te veranderen in een vrolijke look-up. Kijk naar het raam en geniet. 

De Kunstkring houdt het allemaal niet voor zichzelf. Kunstenaars die geen lid zijn van de Kunstkring kunnen ook meedoen en zich aanmelden bij voorzitter@kunstkringalexander.nl (Peter Buisman). Reacties van kijkers zien we natuurlijk ook graag via datzelfde mailadres, maar kunnen via de gegevens op de website ook rechtstreeks naar de betreffende kunstenaar, waarvan men het kunstwerk mooi vindt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant