Afbeelding

Respect en waardering voor zorgpersoneel

Algemeen 87 keer gelezen

Burgemeester Jolanda de Witte en wethouder sociaal domein Mieke van Ginkel hebben donderdag een bezoek gebracht aan Zorgcentrum de Klepperwei en de Hooge Werf. Zij hebben bij mevrouw Beks (regiomanager van Albrandswaard en Nissewaard) en mevrouw Frank (manager wonen en zorg van de Klepperwei en Hooge Werf) geïnformeerd hoe zij de zorg in deze tijd georganiseerd hebben en hoe het met de bewoners gaat.

Albrandswaard -  Hoewel de maatregelen tegen het coronavirus ook hier veel impact hebben op het dagelijks leven, valt de burgemeester en wethouder vooral het optimisme van de zorgverleners op. “Ze stralen positiviteit en energie uit. Het is werkelijk fantastisch hoe zij de moed er in houden”, aldus burgemeester De Witte. In de Klepperwei en de Hooge Werf verblijven ouderen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. De bewoners hebben het soms lastig door de inperkingen van de maatregelen tegen het coronavirus. Zo mogen ze geen bezoek in het zorgcentrum ontvangen. Het overlijden van enkele medebewoners grijpt de bewoners en zorgverleners ook zeer aan.

Creatieve oplossingen

Om het gemis van bezoek te verlichten heeft het zorgpersoneel een creatieve oplossing bedacht. Komende week wordt een ontmoetingsraam geïnstalleerd, waarbij de bewoner en het bezoek elk aan een kant van het raam kunnen zitten om elkaar te zien en met elkaar te communiceren. Op dit moment maken ze vooral gebruik van beeldbellen tussen bewoners en familie. Ook organiseren de medewerkers high tea’s voor maximaal drie inwoners die op gepaste afstand van elkaar genieten van het lekkers. Burgemeester De Witte: “Het is knap hoe ze erin slagen om binnen de regelgeving leuke dingen te organiseren en deze rare tijd draaglijk te maken voor de bewoners.”

Waardering

Wethouder Mieke van Ginkel onderschrijft dit volledig. “Ik heb veel waardering voor de medewerkers en vind het bijzonder hoe de bewoners de moed erin houden. Natuurlijk zijn ze ongerust over het virus en de verspreiding ervan. Maar ze overwinnen deze moeilijke tijd door hun creativiteit, activiteiten en optimisme. Ik heb vandaag nog meer respect gekregen voor alles wat de mensen in de zorg doen.”

Stoeptekeningen bijkleuren

Namens de bewoners van de Klepperwei en de Hooge Werf hebben de burgemeester en de wethouder twee belangrijke vragen aan de kinderen van Albrandswaard. “Jullie hebben voor het zorgcentrum stoeptekeningen gemaakt, maar die zijn inmiddels bijna niet meer te zien. Zouden jullie deze in de meivakantie kunnen bijkleuren? En sturen jullie nog eens een kaartje aan de bewoners? Ook al heb je er een paar weken geleden al een gestuurd, doe dat nog maar een keer. Want jullie mogen straks weer naar school, maar de bewoners van de Klepperwei en de Hooge Werf zijn al wat ouder, daar gelden de strikte maatregelen ook in de komende tijd nog voor. Dank jullie wel alvast!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant