Aftrap van Recht op de stad in het Afrikaanderpark op 7 maart
Aftrap van Recht op de stad in het Afrikaanderpark op 7 maart Foto: Joke Schot
Ingezonden

Rotterdammers verenigen zich in strijd voor een beter woonbeleid

Algemeen 34 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden op dehavenloods.nl. Via ‘Schrijf mee’ kan elke Rotterdammer zelf een bericht op onze website plaatsen!

Bewonersgroepen uit onder andere de Tweebosbuurt, Wielewaal, HKT-blok, Pompenburg en het Partrimonium’s Hof en andere betrokken Rotterdammers hebben zich verenigd en om zich de komende tijd gezamenlijk in te zetten voor een beter woonbeleid in de stad. Op zondag 7 maart ging het initiatief ‘Recht op de stad’ van start tijdens een goed bezochte bijeenkomst in het Afrikaanderpark.

De initiatiefnemers van Recht op de stad zien dat het huidige woonbeleid in Rotterdam veel leed veroorzaakt, door sloop, woononzekerheid, stijgende huur- en koopprijzen, toenemende dakloosheid en omdat bewoners niet bij plannen betrokken worden. Het huidige college doet te weinig om de groeiende wooncrisis op te lossen. Het woonbeleid is daarom dringend aan herziening toe.

Een groep Rotterdammers schreef daarom een plan voor betaalbaar en duurzaam wonen in Rotterdam. Daarin gaat het over sloop en nieuwbouw, maar ook over zaken als woonzekerheid, zeggenschap, nieuwe woonvormen, beleggers en malafide verhuurders. Een belangrijk punt in ‘Het betere plan voor wonen in Rotterdam’ is dat bewoners een substantiële bijdrage moeten kunnen leveren en meebeslissen over de totstandkoming van plannen voor hun buurt en stad.

Recht op de stad wil de komende tijd in gesprek gaan met lokale politici en beleidsmakers over hoe het woonbeleid beter kan. Het hele plan van Recht op de stad is te lezen op www.rechtopdestad.nl. De initiatiefnemers roepen Rotterdamse bewonersgroepen op zich bij hen aan te sluiten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant