Het Land van Chabot langs de Rotte en het schilderij 'Inundatie' van Henk Chabot uit 1943.
Het Land van Chabot langs de Rotte en het schilderij 'Inundatie' van Henk Chabot uit 1943.

Vang de Rotte! Hangt jouw werk straks in het Chabot Museum?

Algemeen 237 keer gelezen

Rotterdam - Chabot Museum Rotterdam daagt alle Rotterdammers uit om de Rotte te vangen in een schilderij, tekening, gedicht, foto of welk medium dan ook. Laat je inspireren door de omgeving en misschien hangt jouw werk straks bij de tentoonstelling Het Rotte Land in het Chabot Museum aan het Museumpark. Iedereen, van alle leeftijden, is van harte uitgenodigd om mee te doen. Je kunt tot en met 30 april inzenden.

Waar nu het bouwgeweld van de aanleg van de Rottemerentunnel het landschap bepaalt, keek schilder en beeldhouwer Henk Chabot (1894 — 1949) jarenlang vanuit zijn huis en atelier uit over de Rotte en de uitgestrekte polders. Inmiddels is het atelier aan de Rotte verdwenen en is de polder bebouwd. Het ‘Land van Chabot’ is dan wel veranderd, maar als je goed kijkt, krijg je een indruk van het uitzicht dat hem inspireerde tot het maken van prachtige landschapppen in alle seizoenen.

Doe mee!
Mail (een goede foto van) jouw werk en de titel, techniek en afmetingen, samen met je naam, telefoonnummer, en geboortedatum naar: educatie@chabotmuseum.nl o.v.v. ‘Vang de Rotte’. Een selectie wordt gepresenteerd in het Chabot Museum Rotterdam en op diverse plekken langs de Rotte.

Kunstroute langs de Rotte
Een selectie van ingezonden kunstwerken is straks te zien in een kunstroute langs de Rotte. Deze kunstroute van zo’n 10 kilometer lang beweegt je. Letterlijk en figuurlijk. Onderweg ontdek je niet alleen de kunstwerken van Vang de Rotte, maar ook het Hollandse landschap én wat de verschillende plekken langs de Rotte nog meer te bieden hebben. Maak bijvoorbeeld kennis met de vegetarische keuken van Obst & Gemüse, of ontdek Gallery Groene Tuin, gevestigd op een plek die tot de verbeelding spreekt.

Tentoonstelling
In één van de mooiste villa’s van Rotterdam huist het Chabot Museum voor internationaal expressionisme. Hier beleef je kunst op wereldniveau. In alle rust, oog in oog met de werken van Henk Chabot en andere kunstenaars. Zodra het weer mag is hier onder andere de tentoonstelling Het Rotte Land – Panorama Chabot te zien van het Rotterdamse kunstenaarscollectief Observatorium. Samen met het Chabot Museum werken zij momenteel aan een plek ter ere van Henk Chabot waar de schilder van 1934 tot 1949 zijn atelier had. Een unieke plek met vrij zicht op de horizon binnen de stadsgrenzen. Observatorium verkent verschillende toekomstscenario’s.

Meer informatie vind je hier.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant