Stormmeeuw, het nieuwe opleidingsschip voor de zeevaartopleidingen bij STC Group, mét bemanning.
Stormmeeuw, het nieuwe opleidingsschip voor de zeevaartopleidingen bij STC Group, mét bemanning.

Opleidingsschip Delfshaven gaat naar Zeekadetkorps Schiedam

Algemeen 253 keer gelezen

Rotterdam - De STC Group schenkt voormalig opleidingsschip Delfshaven aan Zeekadetkorps ‘Jacob van Heemskerck’ Schiedam. Velen mbo’ers en hbo’ers deden er ervaring op met buitengaats varen, maar de apparatuur is inmiddels verouderd.

Op zaterdag 1 mei vindt in Schiedam de feestelijke overdracht van de Delfshaven plaats. Het veelzijdige opleidingsschip Delfshaven was sinds 2001 onderdeel van de STC-vloot. Hoewel de systemen van de Delfshaven nog in goede staat zijn, is de apparatuur aan boord gedateerd. 

Huib van Vliet, voorzitter van het korps: “De komst van de Delfshaven is extra bijzonder omdat we dit jaar ons 70-jarig jubileum vieren. Het schip gaat dienst doen als ons korpsschip. Roeien, zeilen, varen in een motorboot, knopen en splitsen. Elke zaterdag komen onze kadetten en vrijwilligers bij elkaar voor deze activiteiten. Veel kadetten stromen door naar een beroep in de scheepvaart- en transportsector, en veel van hen volgen dan een opleiding bij STC Group.”

Nieuw schip voor STC Group

Vanaf juni dit jaar beschikt STC Group over een nieuw, zeewaardig opleidingsschip ‘Stormmeeuw’. Dit schip wordt gebruikt voor het opleiden van zeevaartstudenten, zodat zij qua kennis en vaardigheden up-to-date aan hun zeevaartcarrière beginnen. 

Jan Kweekel, lid college van bestuur STC Group: “De Stormmeeuw geeft een innovatieve push aan onze opleidingen. We nemen met weemoed afscheid van de Delfshaven. Veel studenten en oud-studenten koesteren warme herinneringen aan dit opleidingsschip. Het is een fijn idee dat door de schenking aan Zeekadetkorps ‘Jacob van Heemskerck’ Schiedam het schip blijft doen waar het voor bedoeld is: kennis overdragen en jongeren enthousiasmeren voor een maritieme toekomst.”

Voormalig opleidingsschip Delfshaven.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant