Vrolijke plantjes uitdelen aan wijkbewoners tijdens de Serve the City wijkacties.
Vrolijke plantjes uitdelen aan wijkbewoners tijdens de Serve the City wijkacties. Foto: Dorothee van der Veer

Prachtige reacties na wijkacties van Serve the City

Algemeen 102 keer gelezen

Rotterdam - Dit voorjaar zijn Rotterdammers uit diverse kerken en wijkorganisaties in actie gekomen met Serve the City Rotterdam. In 11 wijken van Rotterdam werden in totaal 67 wijkacties georganiseerd.

Er werden planten uitgedeeld, concerten op afstand gegeven, kleine activiteiten voor kinderen georganiseerd, schoonmaakacties in de wijk, lunches voor zorgmedewerkers, tuintjes opknappen, inzameling voor de lokale Voedselbank en nog veel meer. 

De actie leverde prachtige anekdotes op “Halverwege kwam een dame óns wat geven: ‘Hier, een chocoladereep voor jullie. Jullie hebben net m’n dochter een plantje gegeven.’ Ze kwam huilend binnen. Ze is net gescheiden, dus dit raakte haar enorm.”

Een ondernemer ontving een kleine attentie en reageerde: “Het is heel moeilijk, maar dit geeft echt een glimlach op mijn gezicht. Bedankt!” Ook bij het opknappen van tuintjes ontstond er een mooie ontmoeting en deelde een vrijwilliger deze ervaring: “Een mevrouw had twee jaar lang niets in haar tuin kunnen doen. Haar man was twee jaar geleden overleden en ze had zelf onlangs corona gehad. Ze was heel blij met de hulp in haar tuin en vond de acties zo mooi dat ze aangaf volgend jaar ook mee te willen helpen!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant