Fatima (links) wil haar eigen patisserie beginnen en wordt hier bij geholpen door Irene van Webhelp.
Fatima (links) wil haar eigen patisserie beginnen en wordt hier bij geholpen door Irene van Webhelp. Foto: Stichting Mano

Nieuwe Rotterdammers pitchen ondernemingsplannen in Ahoy

Algemeen 149 keer gelezen

Rotterdam - Vijftien Rotterdamse statushouders presenteren vandaag hun ondernemingsplannen in Ahoy. Zij werkten afgelopen maanden hard om hun droom, een eigen onderneming, te realiseren. Masi wil een eigen kapsalon, Fatima zelf een patisserie beginnen en Maher timmert aan de weg als meubelmaker.

Dinsdag 29 juni wordt om 16.00 uur het intensieve gedeelte van het traject SamenOndernemen 2021 afgesloten in Ahoy. De deelnemers zullen dan publiekelijk hun ondernemingsplannen pitchen en ook wethouder Richard Moti (Werk en Inkomen) komt deze plannen beluisteren en zal met de ondernemers in spe in gesprek gaan.

Tijdens SamenOndernemen2021 hebben vijftien statushouders uit (regio) Rotterdam vier maanden gewerkt aan hun ondernemersvaardigheden, netwerk, een eigen bedrijfsplan en de financiële onderbouwing. Na het intensieve traject wordt bepaald welke vervolgstappen de deelnemers het beste kunnen nemen. Ondernemers worden nog een jaar lang gecoacht.

SamenOndernemen2021 is een traject van SamenDoorSamen, onderdeel van Stichting Mano, waarin wordt samengewerkt met onder andere RBZ, Qredits en Belink. De statushouders hebben deelgenomen aan ruim twintig bijeenkomsten en kregen begeleiding van vrijwillige supporters van onder meer het in Rotterdam gevestigde bedrijf Webhelp Nederland.

Kijk voor meer info op stichtingmano.nl/nieuws.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant