Afbeelding
aangeboden door telgefixt

4 tips om de juiste telefoonwinkel uit te kiezen

Algemeen 222 keer gelezen

Iedereen heeft tegenwoordig wel een telefoon. Jong, oud, je komt er niet meer om heen. Wat goed is om te zien is dat de meeste telefoons steeds langer meegaan. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee van de consument. Toch kan het voorkomen dat er iets mis gaat of dat je een nieuw model wilt uitzoeken.

Veel mensen, vooral ouderen, vinden het prettig om dan geholpen te worden in een fysieke winkel. De service die je dan krijgt is persoonlijker en je kunt vaak wachten en je telefoon/smartphone direct weer meenemen.

Maar hoe herken je een goede telefoonwinkel nu? Goed om te weten, want de kwaliteit verschilt nogal eens. In dit artikel geven we je een aantal tips waar je op kunt letten voordat je een telefoonwinkel binnenstapt.

Bezoek de website

Ondanks dat je niet online jouw telefoonzaken wilt regelen, doe je er wel goed aan om online te oriënteren. Je hebt vast al een idee bij welke telefoonzaak je langs wilt gaan. Bezoek vooraf eens de website. Hoe ziet deze eruit? Komt dit professioneel over? Staan hier de medewerkers ook op? Vaak krijg je dan al een goed beeld bij het bedrijf en met welke personen je te maken krijgt.

Certificeringen

Als je bijvoorbeeld een iPhone wilt laten repareren doe je er goed aan om dit te doen bij een erkende iPhone reparatiewinkel. Een bedrijf moet aan een aantal voorwaarden voldoen om dit te krijgen. Dit zorgt ervoor dat de medewerkers gekwalificeerd zijn en goed weten hoe zij iPhones moeten repareren. Erg belangrijk!

Review

Opnieuw kun je online je huiswerk doen. Bekijk vooraf eens een aantal reviews van de telefoonwinkel waar je heen wilt. Doe dit vooral niet op de eigen website, maar bekijk dit op onafhankelijke platformen zoals een Facebook, Klantenvertellen of natuurlijk Google.

Locatie

Als je een nieuwe smartphone koopt in een fysieke winkel is het aan te raden om dit te doen bij een winkel in de buurt. Als er dan iets mis is, hoef je niet ver te reizen om hier naar te laten kijken. Woon je in Amsterdam dan kies je een telefoonwinkel uit Amsterdam. Woon je in Delft, dan kies je logischerwijs voor een telefoonwinkel in Delft. Zo kun je ook voor kleine ongemakken langskomen en dat is natuurlijk wel zo prettig.

Vraag hoe ze te werk gaan

Als je bij een fysieke telefoonwinkel bent, vraag dan duidelijk hoe ze te werk gaan. Sel vragen zoals: ‘verlies ik geen data?’, ‘hoe zit het met garantie’ en ‘zijn jullie een erkend reparatiebedrijf voor het type merk telefoon dat ik wil?’. 

Garanties, kosten en het niet verliezen van je data is enorm belangrijk. Het is dus aan te raden hier goed op door te vragen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant