Martijn en Suzanne met hun gezin op het terrein waar hun plan gerealiseerd gaat worden
Martijn en Suzanne met hun gezin op het terrein waar hun plan gerealiseerd gaat worden Foto: Maarten Kleijkamp

Droom komt uit op boerderij

Algemeen 450 keer gelezen

Rotterdam - Eigenlijk wilden Martijn en Suzanne aan de Wiel uit Ommoord al een tijdje met een boerderij beginnen waar je lekker kunt eten en waar volwassenen en kinderen in contact kunnen komen met dieren. Ze zagen op de website van Staatsbosbeheer de oproep voor een recreatieve ondernemer, die voor een oude boerderij in recreatiegebied De Rottemeren een leuk plan in kon dienen. Ze deden mee aan een aanbestedingstraject en deden het winnende voorstel. In oktober of november krijgen ze de sleutel van de boerderij en gaan aan de slag met de boerderij en bijbehorende loodsen om hun droom te realiseren.

door Annemarie van der Ploeg

Martijn en Suzanne kennen deze omgeving van jongs af aan; ze zijn er geboren en getogen. Martijn: “De boerderij ligt op nog geen 4 kilometer van onze woning in de Bessenbuurt in Ommoord. Het idee voor ons plan ontstond omdat wij hier in het Nessebos en het recreatiegebied graag een bijdrage willen leveren aan natuurbeheer. We willen schapen, een Hongaars ras, en mini koeien, die twee derde van een normale koe zijn, laten grazen in het gebied. En horeca integreren in de stal, zodat je lekker kunt lunchen of dineren met uitzicht op de schapen en koeien.”

“Doordat wij jonge kinderen hebben, zijn we nauw betrokken bij het onderwijs en we willen dan ook heel graag samenwerken met basisscholen en een milieu- en educatiecentrum hebben. Hier kunnen we iedereen met informatieborden informeren over natuur en omgeving maar ook over het historische polderlandschap. We zoeken samenwerking met Staatsbosbeheer en met andere organisaties om ons te helpen met die maatschappelijke doelen. Op de boerderij kan je van de dieren genieten, lekker eten, maar hier kan je ook een stukje informatie en educatie over de omgeving krijgen. We willen ook een indoor stro- en outdoor natuurspeeltuin bouwen. De toegang is hier gratis. Alles kost veel geld en daarom zijn wij crowdfunding gestart.”

“Heel vroeger was dit een stierenhouderij dus wij brengen het weer een beetje terug naar de oorsprong. Daarna was het een opslagbedrijf van een aardappelboer. Er zijn twee grote groene loodsen waar ze de aardappelen opsloegen. Van die loodsen gaan wij een geïntegreerde stal met horeca maken. Iedereen kan hier genieten”, aldus Martijn.

“Wij hopen oktober/november de sleutel van de boerderij te krijgen en dan begint het hele bouwtraject. We gaan er ook wonen. De boerderij was 8 jaar antikraak dus het is hartstikke netjes bewoond geweest. Het ziet er natuurlijk nog niet uit zoals wij dat willen. De boerderij ligt aan een knooppunt van een fietsroute. Voor passanten en fietsers is het natuurlijk een heel mooi plekje om even te stoppen, wat te drinken en verder te gaan. Het is natuurlijk een heel andere beleving dan standaard een terrasje”, besluit Suzanne. 

Kijk voor meer informatie over De Koeienstal op Facebook: Boerderij de Koeienstal, Instagram: de koeienstal en de website www.dekoeienstal.nl Hierop vind je ook de link naar de crowdfunding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant