Zie jij jezelf al in deze prachtige gouden galajurk lopen? Je kunt een bod doen!
Zie jij jezelf al in deze prachtige gouden galajurk lopen? Je kunt een bod doen! Foto: Het Goed

Marion Kramer maakt gouden galajurk van Rotterdams straatafval

Algemeen 396 keer gelezen

Rotterdam - Na een mondkapjesjurk heeft de Rotterdamse beeldend kunstenaar Marion Kramer nu een heuse gouden galajurk gemaakt van de troep die ze op straat vond tijdens het wandelen.

De goudkleurige galajurk, gemaakt van straatafval, wordt vanaf vrijdag 6 augustus geëxposeerd in de etalage van Het Goed kringloopwarenhuis aan de Mariniersweg 255. De jurk wordt komende weken geveild voor het goede doel, de opbrengst gaat naar het WNF en het Rode Kruis. Tot eind augustus kan iedereen een bod doen.

Lees verder onder de foto.

Zo ziet de jurk er van dichtbij uit.

Beeldend kunstenaar Marion Kramer maakte de ‘Trashy Classy’ jurk als opvolger van haar bekende en geroemde mondkapjesjurk. ‘De jurk ‘Trashy Classy’ heb ik gemaakt naar aanleiding van de wandelingen die ik maak met mijn hondje. Overal vind ik troep, vooral lege blikjes en plastic. Ik ben een kunstenaar die altijd werkt met gerecycled materiaal en ik weerspiegel graag de gebeurtenissen in de maatschappij. Vandaar ook de eerdere jurk die van mondkapjes is gemaakt en nu een jurk tegen klimaatverandering. Deze jurk is dus gemaakt van straatafval en beschermt mij tegen kou, hitte én overstromingen. Mijn boodschap is duidelijk: uw afval is goud waard. Ruim je troep op en hergebruik vooral je spullen.’

Marion heeft alweer nieuwe plannen. Haar volgend creatieve project wordt gemaakt van barbies. De Barbiejurk wordt een statement tegen racisme, discriminatie en ongelijkheid. Bezoekers van Het Goed kunnen oude barbies doneren voor het nieuwe kunstwerk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant