Op het zeslandenpunt.
Op het zeslandenpunt. Rijkswaterstaat

Vanaf maandag nieuwe rotonde Ankie Verbeek-Ohrlaan (maar nu is het even behelpen)

Algemeen 310 keer gelezen

Rotterdam - Vanwege de bouwwerkzaamheden rond de nieuwe snelweg A16 Rotterdame gaat er maandag 30 augustus een tijdelijke rotonde bij de Ankie Verbeek-Ohrlaan en de N209 open.

Maandag 30 augustus 06.00 uur wordt de nieuwe rotonde in gebruik genomen. Fietsers en voetgangers maken gebruik van het fietspad met de bouwbrug. De verkeerssituatie blijft zo’n twee jaar gelden. 

Tot maandag 30 augustus 06.00 uur zijn de N209 tussen de N471 en N472 en de Ankie Verbeek-Ohrlaan op het deel Hazelaarweg - N209 afgesloten. De tijdelijke rotonde wordt dan bij de kruising N209 en de Ankie Verbeek-Ohrlaan op bestaande wegen aangesloten.

Verkeer wordt omgeleid via de N471. Fietsers worden omgeleid via de Bergweg-Zuid en de N472. De sportverenigingen (waaronder Hockeyclub Rotterdam en voetbal/cricketvereniging VOC) zijn dit weekend bereikbaar via een lokale omleiding die ter plaatse is aangegeven met borden.

Om de verkeersdoorstroming te bevorderen en hinder voor weggebruikers te beperken is door bouwcombinatie De Groene Boog voor deze locatie een tijdelijke rotonde ontworpen. Ook voor het Hoogheemraadschap is deze locatie essentieel. Vlak naast deze tijdelijke rotonde bevindt zich een gemaal dat een grote rol speelt bij de instandhouding van de waterhuishouding in dit gebied.

De rotonde, die geografisch precies op de gemeentegrens van Rotterdam en Lansingerland ligt, werd vrijdag alvast geopend bestuurders van gemeente Lansingerland, gemeente Rotterdam, Provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Zij prikten, samen met Rijkswaterstaat en De Groene Boog elk hun eigen vlag op het symbolische zeslandenpunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant