Afbeelding

Golden Earring geeft optreden in Annabel

Cultuur 31 keer gelezen

Rotterdam - Golden Earring treedt woensdag 19 april op in het Rotterdamse poppodium Annabel. De voorverkoop begint vrijdag om 12.00 uur, kaarten kosten 34 euro (excl. servicekosten).

Een optreden van megasterren Golden Earring in het intieme Annabel in plaats van de Amsterdam Arena. Toen eigenaar Aziz Yagoub op het toilet aan frontman Barry Hay vroeg of het geen tijd was voor Golden Earring om in Annabel te komen spelen, was de deal snel gemaakt.

Bij een concert van Golden Earring denk je waarschijnlijk aan megalocaties als de Ziggo Dome of een festival als Pinkpop. Dat de band nu naar Rotterdam komt voor een kleinschalig concert brengt dan ook het vooruitzicht op een zeer bijzondere avond.

Over Golden Earring
Golden Earring heeft een unieke plaats in de Nederlandse popmuziek. De band scoorde met Radar Love en Twilight Zone twee wereldhits. Na het single- en lp-debuut in 1965 blijft de band in de decennia die volgen nieuw werk uitbrengen, met Tits ‘n Ass uit 2012 als het meest recente wapenfeit. Er is geen andere Nederlandse band die zoveel wereldfaam heeft vergaard als Golden Earring.
 
Over Annabel
Annabel is hèt poppodium van Rotterdam, op een steenworp afstand van Centraal Station. In het door architectenbureau Zus ontworpen gebouw komt alles aan bod, van clubnachten tot liveconcerten. Al eerder stonden De Jeugd van Tegenwoordig, Lianne La Havas, Mayer Hawthorne en De La Soul op de planken. De brede programmering van het poppodium aan de Schiestraat sluit niemand uit.

Uit de krant