Foto: NS
Foto: NS

Treinverkeer tussen Rotterdam en Den Haag aangepast wegens werkzaamheden

Algemeen 1.115 keer gelezen

Rotterdam - ProRail werkt op 30 en 31 maart bij de stations Delft, Delft Campus en Schiedam Centrum. Het treinverkeer tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal is daarom deze dagen aangepast.

Op station Delft werkt ProRail aan technische installaties en zijn testwerkzaamheden. Op station Delft Campus gaat het om aan de bovenleiding. Op station Schiedam brengt ProRail nieuwe bovenleidingsbalken aan. Ook wordt er een nieuwe railinzetplaats geplaatst. Dat is een plek waar werk- en inspectievoertuigen op het spoor geplaatst kunnen worden.

Aan beide zijden van het viaduct over de Schiedamse Schie maakt ProRail een zettingsvrije plaat (een betonnen fundering) omdat de spoorligging daar anders wordt. In 2023 zijn daarvoor de stalen buispalen gedraaid. In het weekend van 30 en 31 maart worden die buispalen vol met beton gesotrt. Nabij het viaduct over de ’s Gravelandseweg zijn in een eerdere fase stalen buispalen aangebracht, ook deze worden dit weekend volgestort met beton.

Door de werkzaamheden is de dienstregeling tussen Den Haag Centraal en Rotterdam aangepast van zaterdag 30 maart om 01.35 uur tot maandag 1 april om 01.30 uur. Als je met de trein gaat, kun je het beste eerst kijken op ns.nl of 9292.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant