De Eschpolder, een natuurgebiedje met leuke voorjaarsflora en veel vogels, dat het bekijken (en behouden) heel erg waard is. Foto: pr
De Eschpolder, een natuurgebiedje met leuke voorjaarsflora en veel vogels, dat het bekijken (en behouden) heel erg waard is. Foto: pr

IVN Rotterdam laat de natuurwaarde van de Eschpolder zien

Algemeen 593 keer gelezen

Rotterdam - IVN Rotterdam en omstreken houdt op zaterdag(ochtend) 6 april een publieksexcursie in de Eschpolder, gelegen in een binnenbocht van de Nieuwe Maas en bedreigd vanwege de voorgenomen aanleg van een nieuwe oeververbinding.

Jarenlang werd dit gebied gebruikt om vervuild havenslib op te storten, totdat de slufterberging op de Maasvlakte voor dat doel gereed kwam. Het gebied bleef onaangeroerd en de natuur, aan haar lot overgelaten, kon haar gang gaan. 

Vandaar dat men er nu een ruig gebiedje aantreft - met een waterplas, bosschages, dijkjes, en waar een gevarieerde flora en fauna te vinden is. Veel vogels zoeken er hun toevlucht in de ruige begroeiing rond de plas.

Een verrassend natuurgebied dat het bekijken (en behouden) heel erg waard is. Het gebied dreigt verstoord te gaan worden door de aanleg van een nieuwe oeververbinding – een brug.

Deelname is gratis en inschrijving vooraf is niet nodig. Kom gewoon naar het vertrekpunt, bij de eindhalte ‘Opstelspoor De Esch’, (RET tramlijn 21 of 24). waarvandaan de gidsen om 10.00 uur vertrekken. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. 

Alle informatie is ook te vinden op de website https://www.ivn.nl/afdeling/rotterdam-en-omstreken/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant