Deze week vierde de Talmaschool in Crooswijk haar honderdjarig bestaan. Foto: Pamela van Gelderen
Deze week vierde de Talmaschool in Crooswijk haar honderdjarig bestaan. Foto: Pamela van Gelderen

Talmaschool in Crooswijk viert honderd jaar bevlogen onderwijs

Algemeen 805 keer gelezen

Rotterdam - Het was een dolle week voor de kinderen en de juffen en meesters van de Talmaschool. De Crooswijkse basisschool bestaat honderd jaar, en dat werd in van 22 tot 26 april gevierd met een daverend feest. 

Helaas was burgemeester Aboutaleb maandag verhinderd om de feestweek te openen; hij had een of ander voetbalfeestje op de Binnenrotte...! Maar de wethouder ‘van Feest’ kon zijn taken gelukkig overnemen. Onder zijn bezielende leiding – en op de opzwepende ritmes van een drumband – gingen de kinderen zingend en hossend over het plein.

Negen volle touringcars brachten op dinsdag alle leerlingen en leerkrachten, plus een bataljon enthousiaste hulpouders, naar de Efteling. Hier leerden de kinderen hun grenzen verleggen, ze schreeuwden hun longen uit hun lijf, haalden een nat pak, aten patat en hadden samen de dag van hun leven.

‘Zullen we élke dinsdag naar de Efteling gaan?’ vroeg Semi toen hij naast zijn juf in de Sirocco zat. Lara vond de sommen die ze bij de lunch in de Efteling met patatjes deed véél leuker dan de sommen op school. Hun juf gaf ze groot gelijk, maar probeerde ook uit te leggen hoeveel geluk de kinderen hadden dat juist zíj dit eeuwfeest meemaakten. Of dit tot de leerlingen doordrong, was echter de vraag. 

Terugblikken en vooruitkijken

In Crooswijk gingen de leerlingen nog in optocht door hun wijk, om iedereen te laten zien en horen dat hun school wel een eeuw oud was. Én er was een tentoonstelling over de geschiedenis van de school. Monique Degeling, directeur van de Talmaschool: “We kijken terug op een indrukwekkende geschiedenis, met héél veel bevlogen juffen en meesters. Nu blazen we even uit, en na de meivakantie beginnen we met veel energie aan de volgende honderd jaar.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant