Filiaalmanager Farzaana Poese van Dudok stelde voor ons een plank met negen (!) taarten samen. Foto: De Havenloods
Filiaalmanager Farzaana Poese van Dudok stelde voor ons een plank met negen (!) taarten samen. Foto: De Havenloods
Taartentest

Dit is (volgens ons) de lekkerste taart van Dudok!

Algemeen 1.181 keer gelezen

Rotterdam - We hadden een teamuitje bij De Havenloods. En dat moest zo Rotterdams mogelijk zijn. Mét lekker eten. Dus deden we een taartproeverij bij de gloednieuwe Dudok Patisserie aan de Meent 33a.

Het is natuurlijk ondoenlijk om appels met peren te vergelijken. Toch deden we het. Filiaalmanager Farzaana Poese van Dudok stelde voor ons een plank met negen (!) taarten samen. Twee redacteuren en twee media-adviseurs van De Havenloods namen overal een hapje van. De één at alles op en ging waggelend de deur uit, de ander moest al na gang drie een pauze inlassen, weer een ander bestelde na de test de halve vitrine om mee naar huis te nemen. Oh ja, er was uiteraard geen sprake van een mediadeal, we betaalden keurig de rekening.

Om maar meteen de afloop te verklappen: de peren hebben gewonnen! Van alle taarten die we voorgeschoteld kregen vonden drie van de vier testers de stoofperenrondo het lekkerste. Een seizoensproduct waarvan Farzaana hoopt ‘m nog even in het assortiment te houden: “Want de klanten vinden het net zo lekker als jullie.”

Voor de nummer 2 en 3 van onze eindlijst hebben we nog een extra compliment. De appeltaart (zilveren medaille) is zoals eerder gezegd niet te vergelijken met de stoofperenrondo. De appeltaart van Dudok kent in zijn genre al jaren geen gelijke in onze stad, elke Rotterdammer weet dat. Ongeveer hetzelfde geldt voor de boterkoek. Boterkoek kan erg lekker zijn, maar een bakker kan er ook makkelijk de fout mee ingaan. De boterkoek die we vrijdag 22 maart proefden is de lekkerste die we ooit in de mond hebben gehad.

Op de plekken 4 en 5 eindigden de beroemde red velvet (4) en de caramelnutsbar (5). Echte onvoldoendes bleven uit, al was er wel een tester bij die gewoon niet zo van citroen houdt, wat jammer was voor citroenrondo en en de lemonbar. Uiteindelijk ging iedereen met een volle buik voor vijf weken lang zoetigheid naar huis en was er één duidelijke conclusie: ‘Alles was lekker!’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant