Ferrie Weeda en Tara Lewis. Foto: Florian Braakman
Ferrie Weeda en Tara Lewis. Foto: Florian Braakman

De laatste kers op de taart van Tara en Ferrie: ‘En nu moedig voorwaarts!’

Algemeen 729 keer gelezen

Rotterdam - Tara Lewis en Ferrie Weeda maken voor De Havenloods de rubriek ROPO: Rotterdamse Post. Over zaken die in de stad spelen. Deze week de laatste keer: Tara Lewis.

‘Ruim twee jaar geleden kwam ik terug van zwangerschapsverlof en was ik toe aan een verzetje. Dat werd ROPOPO, de Rotterdamse Politieke Podcast, samen met de legendarische Ferrie Weeda. We maakten 22 afleveringen over de lokale politiek en kregen als kers op de taart een eigen column hier in De Havenloods, de plek waar twaalf (!) jaar geleden mijn journalistieke carrière begon.

Ondertussen kregen we het allebei véél te druk, zo mocht ik snuffelen aan mijn droombaan: Rotterdam-verslaggever bij Rijnmond en Ferrie werd
tv-ster. We bleven columns schrijven en Rotterdam bleef ze lezen. Persoonlijk hoogtepuntje vond ik de rode vlekken die vastgoedbaasje Daan van der Vorm in zijn nek kreeg, toen ik schreef dat hij niet zo moest jankmuilen.

Het lot wil dat ik wéér met verlof ga. En, omdat het heel gezond is in het leven om dingen achter je te laten, zodat er ruimte is voor nieuwe avonturen én de zuurheid niet kan toeslaan, stoppen we als columnist. (Om een vriend van mij te citeren: ‘Let erop dat je geen Carrie wordt.’) Waarvan akte. Ik wil de lezers van De Havenloods bedanken voor hun aandacht én kritiek. Moedig voorwaarts!’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant