Opdat het bombardement en de slachtoffers van 31 maart 1943 nooit vergeten worden. Foto: Bart Bos
Opdat het bombardement en de slachtoffers van 31 maart 1943 nooit vergeten worden. Foto: Bart Bos

Het ‘Vergissingsbombardement’ van 31 maart 1943 op Delfshaven mag niet vergeten worden

Algemeen 856 keer gelezen

Rotterdam - Op 31 maart is het 81 jaar geleden dat het geallieerde ‘vergissingsbombardement’ op de woonwijk Bospolder-Tussendijken in Delfshaven plaats vond. Een groot deel van de wijk werd op deze dag in 1943 verwoest door Amerikaanse bommenwerpers.

Ruim 450 mensen verloren hun leven en duizenden raakten hun huis kwijt. Een belangrijke dag uit de geschiedenis van de wijk, waar Park 1943 haar naam aan dankt. 

Het doel was eigenlijk de 4 km verderop gelegen scheepswerf Wilton Fijenoord. Deze ramp in Delfshaven werpt een schrijnend licht op de dramatiek rond strategische bombardementen in de oorlogsjaren. Rotterdam is na het Duitse bombardement in mei 1940 dat de binnenstad verwoestte ook regelmatig het doelwit geweest van geallieerde luchtaanvallen.

De werkgroep Herdenking Vergeten Bombardement organiseert op zondag 31 maart de herdenking van de rampzalige gebeurtenis in Delfshaven.

Om 13.00 uur start de herdenking in het Park 1943. Het officiële programma bestaat uit onder andere muziek, een gedicht en een toespraak van burgemeester Ahmed Aboutaleb.
Er is gelegenheid om bloemen te leggen bij het monument in Park 1943.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant