De bouwplaats van RiF010 gaat er steeds imposanter uitzien. Foto: De Havenloods
De bouwplaats van RiF010 gaat er steeds imposanter uitzien. Foto: De Havenloods

Over anderhalve maand wordt de surfplas van RiF010 gevuld met water (en daarna gaat de golfmachine aan!)

Algemeen 19.530 keer gelezen

Rotterdam - De bouwplaats van RiF010 gaat er steeds imposanter uitzien. In juli opent in de Steigersgracht de surfpool middenin het centrum van Rotterdam. Het gaat wereldnieuws worden, want zoiets als RiF010 is er nergens.

Met de surfwedstrijd Rotterdam Surf Open op 6 juli wordt komende zomer RIF010 officieel geopend. Waarschijnlijk kun je al eerder op het water terecht. Tenminste: als je surfcredits hebt gekocht, een soort tegoedbonnen waarmee RiF010 nu al de wekenlang volgeboekt zit.

De eerste golven

Op dit moment wordt er nog druk gebouwd achter de Markthal. Maar komende tijd kan het snel gaan. De bedoeling is dat begin mei het water de gracht ingaat. Vanaf dat moment moeten de golven als het ware opgekweekt worden. Het vullen van de bak duurt vijf dagen, vanaf 6 mei. Vanaf 13 mei zijn de testen met de golfmachine, dat duurt vier weken. In de laatste week zijn er ook al testsurfers op het water te zien. Tijdens die testperiode gaat het horecapaviljoen aan de wal al open. Want iedereen mag meekijken met dat spektakel.

Grote en kleinere golven

Je kunt straks niet alleen surfen op de plas. Als de golfmachine uitstaat, zijn er ook duiklessen. Suppen en kanoën kan straks ook. Maar de golven berijden wordt de hoofdmoot, ongeveer vijftien golven per uur. Voor 50 euro kun je je uitleven op de grote golf en voor 35 euro op een kleinere.

Stadsinitiatief Rotterdam

Na de Luchtsingel en Schaatsbaan Rotterdam is RiF010 het derde Stadsinitiatief dat opent. Stadsinitiatief Rotterdam was vanaf 2011 drie jaar lang een soort wedstrijd voor het leukste idee in de stad, voor de winnaar was er 3 miljoen euro beschikbaar. Waar Luchtsingel en Schaatsbaan Rotterdam redelijk snel van de grond kwamen, duurde dat bij RiF010 langer, onder meer omdat er ook een kerk bij de Steigersgracht staat. speciaal voor die kerk wordt er straks op zondagochtend niet gesurft. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant