Wethouder Tim Versnel opende onlangs de nieuwe indoor klimbeleving van sociale onderneming Fun Forest: Spider City, op Zuid.
Wethouder Tim Versnel opende onlangs de nieuwe indoor klimbeleving van sociale onderneming Fun Forest: Spider City, op Zuid.

Wethouder opent Spider City op Zuid: samenwerken aan verbinding en werkgelegenheid in de wijk

Algemeen 1.661 keer gelezen

Rotterdam - Wethouder Tim Versnel (Werk & Inkomen) opende op 7 juni de nieuwe indoor klimbeleving van sociale onderneming Fun Forest: Spider City, op Zuid. Hier staat plezier maken op één en wordt tegelijkertijd geïnvesteerd in leer- werktrajecten voor jongeren en verbinding met de wijk.

Tim Versnel: “Dit is precies wat we vaker zouden willen zien. Veel Rotterdammers staan aan de kant en zoeken werk of een plek om zich te ontwikkelen. En wat doen deze ondernemers? Ze creëren iets tofs, met volop werk voor de wijk, en ook nog eens op Zuid. Mooier kan niet.”

Voorafgaand aan de feestelijke opening ging de wethouder in gesprek met Rotterdamse ondernemers, de gemeente en sociale initiatieven uit de buurt over hoe samen meer werkgelegenheid gecreëerd kan worden.

Lees verder onder foto >

Jongeren onderdeel van de oplossing

De problematiek stapelt zich op in de regio en ook er zijn er veel (jonge) werkzoekenden. Het is moeilijk om van bovenaf het juiste beleid te creëren en oplossingen te bedenken. Daarom zijn mensen ín de stad hard nodig die in direct contact staan met deze mensen en luisteren naar de behoefte. Uit ervaring van de sociale initiatieven uit de buurt blijkt dat veel jongeren geen aansluiting voelen bij het systeem. De oproep is daarom: maak jongeren onderdeel van de oplossing en zie ze niet als probleem. Samenwerken, ervaringen uitwisselen, kijken waar kansen liggen én deze bieden aan jongeren is wat nodig is. 

Voor de aanwezige Rotterdammers draait het om die verbinding. Verbinding met ondernemers onderling, maar ook met de mensen in de wijk. Spider City wil naast een plek voor plezier ook deze verbindende functie in gaan nemen op Zuid, zowel in faciliteren van connecties als in het aanbieden van de fysieke ruimte voor samenkomst. 

Aanwezigen tijdens het gesprek op 7 juni waren onder andere Fun Forest, Voor Goed Agency, Change to Influence, Afrikaanderwijk Coöperatie, Ikbenwij, Stichting Boost, Stichting DCCM, Social Enterprise NL en gemeente Rotterdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant