Het pand is in 2021 grondig gerenoveerd en daarmee behouden voor de toekomst. Foto: Vereniging Stedebouwkundig WijkbehoudHillegersberg-Schiebroek-Terbregge
Het pand is in 2021 grondig gerenoveerd en daarmee behouden voor de toekomst. Foto: Vereniging Stedebouwkundig WijkbehoudHillegersberg-Schiebroek-Terbregge

Schildje voor renovatie van honderd jaar oude villa aan de Straatweg

Algemeen 2.126 keer gelezen

Rotterdam - Tijdens de Algemene Leden Vergadering van de Vereniging Stedebouwkundig Wijkbehoud (VSW), die afgelopen woensdagavond 24 mei in de Hillegondakerk werd gehouden, is door de voorzitter van de VSW, Agnes van Zoelen, het jaarlijks uit te reiken VSW-schildje toegekend aan het pand Straatweg 152 in Hillegersberg.

Zowel de eerste eigenaar van het pand Wies Leenders, die de verbouwing heeft uitgevoerd en de huidige eigenaar Leonore de Bruyn waren aanwezig om de bij het schildje behorende oorkonde in ontvangst te nemen. En hoewel het schildje zelf nog later op het volledig gerenoveerde pand zal worden aangebracht werden de beide dames wel alvast gefeliciteerd met een bloemetje.

Het besluit van het bestuur van de VSW om het VSW-schildje aan het pand Straatweg 152 toe te kennen, is op advies van de zogenoemde Schildjescommissie die zich jaarlijks buigt over de ingezonden aanbevelingen van projecten die in aanmerking zouden kunnen komen voor een VSW-schildje. Het advies van de commissie was unaniem en dus viel dit keer het schildje ten deel aan de stadsvilla ‘Sunny Home’, die dateert van 1919.

Het pand is in 2021 grondig gerenoveerd en daarmee behouden voor de toekomst. Het gaat om het hoekpand Straatweg-Korteweg, dat een lint vormt met de overige stadsvilla’s aan de Straatweg die in de jaren twintig van de vorige eeuw werden gebouwd voor de rijkere Rotterdammers. De aaneengesloten straatwand die hiermee is ontstaan, telt inmiddels voor opgeknapte en gerenoveerde panden.

Het pand Straatweg 152 is zorgvuldig gerenoveerd met behoud van het oorspronkelijke karakter. De toevoeging aan de achterzijde van de woning is weliswaar opvallend, maar in lijn met de oorspronkelijke architectuur. Er is bij de renovatie veel groen verwijderd, waardoor het metselwerk met zijn rijke detaillering goed tot uiting komt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant