Feestelijke opening jubileumjaar Recreatieoord Hoek van Holland. Foto: pr
Feestelijke opening jubileumjaar Recreatieoord Hoek van Holland. Foto: pr

Recreatieoord Hoek van Holland bestaat 100 jaar, zondag werd het jubileumjaar geopend

Algemeen 2.048 keer gelezen

Rotterdam - Afgelopen zondag (Eerste Paasdag) vond de opening van het jubileumjaar van Recreatieoord Hoek van Holland plaats bij het recreatiegebouw op het nieuwe kamp. Het huisjeskamp plus campinggedeelte bestaat in 2023 namelijk 100 jaar. Om het seizoen feestelijk in te luiden werden enkele vlaggen gehesen en genoten de recreanten van gezellige muziek. 

De Event Band van Muziekvereniging Rotterdam aan Zee begon de dag met een vrolijk optreden. Daarna was het tijd voor het traditionele paasontbijt en paaseieren zoeken voor de kinderen, georganiseerd door Kampeerdersvereniging Poort van Europa. Vervolgens hesen Jacco van Dam en Yoek Kouwenhoven (namens respectievelijk de Dorpsraad Hoek van Holland en de Coöperatieve Vereniging ONS Recreatieoord) twee vlaggen, waaronder een speciale jubileumvlag.

Lees verder onder de foto.


Foto pr

Recreatieoord Hoek van Holland ontstond in 1923, toen de gemeente Rotterdam een terrein voor kampeerders opende in de Hoekse duinen. Het volledige verhaal van het huisjeskamp staat beschreven in de boekenserie De houten kampeerstad van Rotterdam aan zee van Mario Bruijns. Het recreatieoord werd in 2020 bijgeschreven in het Netwerk Immaterieel Erfgoed en in 2021 erkend als Echt Rotterdams Erfgoed

De opening werd georganiseerd vanuit een groep energieke recreanten. Zij hebben de krachten gebundeld om van 2023 een onvergetelijk jubileumjaar te maken. Met dat doel zijn ze dan ook druk in de weer met de voorbereiding van allerlei activiteiten. De meeste daarvan vinden plaats in de feestweek van zaterdag 22 juli t/m zaterdag 29 juli 2023.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant