Foto: Gemeente Rotterdam
Foto: Gemeente Rotterdam

De Maastunnel is weer open, maar gaat komende week ook meteen weer dicht

Algemeen 7.678 keer gelezen

Rotterdam - De Maastunnel is weer open. Na bijna een maand werkzaamheden rijden er sinds vanochtend weer auto’s in beide richtingen onder de Nieuwe Maas door. Ook bus 44 rijdt weer als vanouds zijn route tussen Zuidplein en Rotterdam Centraal. Fijn natuurlijk, maar let op: komende week is de Maastunnel alweer dicht voor regulier onderhoud.

Lees verder onder de foto.


Nus 44 rijdt weer! Foto: Emile van de velde

Afgelopen weken werd er hard gewerkt in de tunnel. In de westbuis ligt tussen het asfalt en het onderliggende beton een waterkerend membraan. Dit membraan functioneerde niet goed en moest daarom hersteld worden. De situatie was weliswaar niet gevaarlijk, maar voor de levensduur van de tunnel was het wel belangrijk om dit spoedig te repareren.

Dat werk zit er nu dus op. Maar in de Maastunnel zal altijd regulier onderhoud nodig blijven. En dat vindt komende week plaats. Van maandag 14 tot vrijdag 18 november is de Maastunnel vier nachten afgesloten voor autoverkeer tussen 22.00 en 06.00 uur van Noord naar Zuid. De eerste twee nachten (ma-di en di-wo) is de tunnel van 00.30 tot 06.00 uur óók van Zuid naar Noord dicht.

Uit de krant