Het nieuwe team van Feyenoord Basketball in de Kia-vestiging van hoofdsponsor Zeeuw & Zeeuw. Foto: Luka de Kruijf
Het nieuwe team van Feyenoord Basketball in de Kia-vestiging van hoofdsponsor Zeeuw & Zeeuw. Foto: Luka de Kruijf

Nieuwe team van Feyenoord Basketball is er helemaal klaar voor

Algemeen 83 keer gelezen

Rotterdam - Het team van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball begint op 30 september aan het nieuwe seizoen van de BNXT League. Dan speelt het team in Amsterdam, waarna op vrijdag 7 oktober de thuiswedstrijd tegen Zwolle op het programma staat.

“In de afgelopen maanden hebben wij gebouwd aan een nieuw team dat met hoge verwachtingen de competitie ingaat. Behalve een aantal bekende namen bevat Feyenoord Basketball een aanzienlijk aantal nieuwe spelers, onder wie drie Amerikanen die in de voorbereiding al veel moois hebben laten zien”, aldus de club. In de coachingstaf heeft Toon van Helfteren assistentie gekregen van clubicoon en Rotterdammer Michael Kok.

De selectie voor het komende seizoen van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball toont in vergelijking met vorig seizoen een aantal wijzigingen, niet ongebruikelijk in het Nederlandse basketbal. “Terrence Bieshaar, Jeroen van der List, Philip Metz, Pieter Buys en Isai Sow speelden vorig jaar ook voor ons. Maar Bieshaar en Buijs waren langdurig geblesseerd. Metz en Sow waren onderdeel van ons scholarship. Van der List is onze captain en speelde vooral in het tweede deel van het seizoen een aantal geweldige wedstrijden. Hij behoort ook tot de nationale selectie 3-tegen-3 die zich probeert te plaatsen voor de de Spelen van Parijs. Rotterdammer Isai Sow is gepromoveerd van het scholarship naar de selectie, waar hij als volwaardig teamlid een uitstekende indruk maakt. Hij heeft deze zomer gespeeld met het Nederlands jeugdteam.”

Dan de nieuwkomers. “We verwachten veel van onze Amerikanen die goede cijfers overleggen uit het Amerikaanse collegebasketball: de guards Shavar Reynolds en Stacy Beckton en schutter Trey Diggs. De laatste scoort in de voorbereiding wel erg vaak!”
Wat de Amerikaanse spelers opvalt is de geweldige teamgeest en de dynamiek in de selectie.

“Verder hebben we ons versterkt met de Kroaat Marijan Obad (Weert) en Ivo de Vreede (Charleroi). Ivo is geboren in Pijnacker. Verder is Caleb Vijber opgenomen in ons scholarship dat we met sponsor InControl uitrollen.”

Vorig jaar werd Feyenoord Basketball vijfde in de reguliere competitie en plaatste het zich voor de Elite Gold van de BNXT League met de beste Belgische teams. “Hoe de krachtsverhoudingen precies zijn is lastig te zeggen, maar we hebben goede hoop dat we het de traditionele top-4 lastig kunnen maken.”

Uit de krant

Uit de krant