Nel van der Poel bij haar winnende kunstwerk 'Ik voel mij als een vis in 't water'. Foto's: pr
Nel van der Poel bij haar winnende kunstwerk 'Ik voel mij als een vis in 't water'. Foto's: pr

Nel van der Poel verrassende winnaar Kunst Concours 2022 Prins Alexander

Algemeen 137 keer gelezen

Rotterdam - Het jaarlijks terugkerende Kunst Concours van de Kunstkring Prins Alexander, heeft voor 2022 een verrassende winnaar. Nel van der Poel uit Rotterdam-Ommoord kreeg de 1ste prijs. Zij is een kunstenares die met textiel werkt en textiele kunst valt niet echt vaak in de prijzen. Deze keer dus wel. 

De jury beoordeelde haar kunstwerk op alle aspecten als het beste. De afwerking, de uitstraling en ook de perfecte aansluiting bij het thema van dit jaar ‘Water’. 

Lees verder onder foto.

De 2e prijs ging naar de landelijk bekende schilder Bert Hermans die zich vooral richt op het perfect op doek vastleggen van industrieel erfgoed. Zijn schilderij toont de skyline van Rotterdam in combinatie met hoogwater in de Nieuwe Maas. 

Lees verder onder foto.

De 3e prijs was voor Els Mulder, ook geen onbekende in de kunstwereld. Zij was in 2021 de winnaar van het Kunst Concours en representeerde deze keer in haar nieuwe werk het spreekwoord ‘Dweilen met de kraan open’. 

Naast deze 3 winnaars waren er nog 9 andere prijzen voor kunstenaars, die op bepaalde aspecten van de jurering hoog scoorden. Alle prijzen werden in een zeer druk bezocht Kunstcafé in het Ommoordse gebouw De Molshoop uitgereikt door de juryvoorzitter Leen van der Stek. 

Alle 28 kunstwerken die speciaal nieuw voor dit Kunst Concours werden gemaakt, worden tot 1 oktober 2022 geëxposeerd in de Molshoop (Sigrid Undsetweg 300 in Rotterdam-Ommoord). Het Kunst Concours is een jaarlijks terugkerende activiteit van de Kunstkring Prins Alexander.

Uit de krant

Uit de krant