De meest recente tentoongestelde kaart is een Russische militaire stafkaart uit de jaren ‘80 (ca. 1980).
De meest recente tentoongestelde kaart is een Russische militaire stafkaart uit de jaren ‘80 (ca. 1980).

Russische militaire stafkaart van Rotterdam en Nieuwe Waterweg op expositie

Algemeen 17 keer gelezen

Rotterdam - Vanaf zaterdag 9 juli is er een tiental zeldzame militaire stafkaarten uit de periode 1850-1980 te zien in bunker Bremen en Hamburg te Hoek van Holland. Op de kaarten staan Rotterdam, Hoek van Holland, de Nieuwe Waterweg regio Rijnmond en Westland. 

De meest recente tentoongestelde kaart is een Russische militaire stafkaart uit de jaren ‘80 van de vorige eeuw.

De oudste kaart is de eerste topografische militaire Kaart uit 1850, waar eiland de Beer nog onderdeel van Hoek van Holland was en de Nieuwe Waterweg nog niet gegraven. Verder zijn er diverse Duitse, Engelse en Amerikaanse kaarten uit WO2 van de genoemde regio te zien. 

Deze tijdelijke stafkaarten-tentoonstelling is onderdeel van het thema 150 jaar verdediging van de Waterweg. De expositie is in samenwerking met www.stafkaart.net en voorlopig iedere zaterdag te bezichtigen vanaf 13.00 –16.00 te zien in Bunker Bremen. 

Deze bekende bunkers met fraaie exposities over diverse thema’s maken onderdeel uit van het Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum en zijn gelegen in het Vinetaduin in Hoek van Holland. Tijdige aanmelding voor een rondleiding per mail bunkerbremen@forthvh.nl voorkomt teleurstelling. Voor groepen is het mogelijk aparte afspraken te maken.

Uit de krant

Uit de krant