Nauwelijks tijd om te praten tijdens het ijs eten, gelukkig wel om even op de foto te gaan! Foto: Joop van der Hor
Nauwelijks tijd om te praten tijdens het ijs eten, gelukkig wel om even op de foto te gaan! Foto: Joop van der Hor

Kinderen Sophia Kinderziekenhuis smullen als eerste van ijsjes Dudok

Algemeen 647 keer gelezen

Rotterdam - Iedereen kent de appeltaart van Dudok, maar nu is er ook Dudok ijs! En dus ook appeltaartijs. Het ijs werd gepresenteerd in de tuin van het Sophia Kinderziekenhuis. Uiteraard stond er een lange rij voor de ijscowagen.

Door Joop van der Hor

Het ambachtelijke ijs is vanaf 5 juli te koop bij alle vestigingen van Dudok, wie het vanuit een ouderwetse ijscowagen in bakje of hoorntje geschept wilt krijgen, kan op warme dagen terecht bij Dudok In Het Park waar gespecialiseerd ambachtelijk ijsbereider Ed Verwoerd (51) zelf vaak aanwezig zal zijn om een lekkere bol op een smakelijk knapperige oubliehoorn te scheppen.

Samen met zowat het hele Dudok-team stond Ed zich woensdag 29 juni uit de naad te werken. Want de rij met verplegend personeel, dokters en natuurlijk vooral ook de jonge patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis was bijkans langer als die voor de incheckbalie op Schiphol. 

Robert Wittenberg, brandmanager Dudok Horeca Groep: “We hebben proefgedraaid bij onze vestiging in Het Park en sinds afgelopen week hebben we het ook op onze menukaart geplaatst. Het is niet zomaar ijs, maar ijs gemaakt van de beste wandelende melk van de regio”, waarmee hij doelt op de koeien van een bioboer uit Maasland. Daar lopen de koeien vrij rond in hun weiland en bepalen ze zelf wanneer ze gemolken worden. 

“De basis van een goed product zijn goede ingrediënten”, zegt Ed Verwoerd trots. Hij wist al vroeg dat hij ‘iets’ met ijs wilde doen. Als jong ventje stond hij vaak met een kwartje in de hand om een ERVO-ijsje te kopen. Hij maakt inmiddels zelf al 17 jaar ijs. “Ik heb verschillende banen gehad bij horecaondernemingen zoals LOOS, Westerpaviljoen, Abel en mijn eigen café Lust. En nu alweer vijf maanden bij Dudok Patisserie.”

Zijn eigen favoriete smaak? “We hebben er nu zeven en ik twijfel tussen de appeltaart en de pistache, hoewel chocola en de mango ook heel erg lekker zijn. Ik vind alles lekker, maar dat kun je ook wel zien aan mijn postuur.” 

Financieel directeur Erwin de Bruin schept een flinke bol in een hoorn voor de likkebaardende Nohemy (6). Net als haar broertje Isai (3) en ouders Merel en Gerson Petrisie uit Vreewijk kiest ze voor de chocoladesmaak. Tijd om te praten heeft ze niet. Het enige wat eraf kan is “Lekkerrrrrrrrr”.

Annelies Blom, manager evenementen van het Sophia vindt het geweldig dat Dudok gratis ijs uitdeelt. “We staan aan de vooravond van misschien wel een nieuwe coronagolf. Dan is een moment van rust en relativering wel heel erg fijn.” Met een ijsje in de hand loopt ze snel naar boven. Het jochie voor het raam op de tweede etage kijkt er reikhalzend naar uit.

Uit de krant

Uit de krant