Op het Wilhelminaplein in Rotterdam wordt de muurschildering gemaakt en ook komt de live tv-show vanaf deze locatie. Presentator Frits Sissing, street artist Judith de Leeuw en burgemeester Aboutaleb. Foto: Wessel de Groot
Op het Wilhelminaplein in Rotterdam wordt de muurschildering gemaakt en ook komt de live tv-show vanaf deze locatie. Presentator Frits Sissing, street artist Judith de Leeuw en burgemeester Aboutaleb. Foto: Wessel de Groot

Judith de Leeuw maakt groots kunstwerk voor KWF op de Kop van Zuid

Algemeen 420 keer gelezen

Rotterdam - Met een levensgroot kunstwerk op de Kop van Zuid maakt KWF een statement vóór het leven. Steeds meer mensen leven met en na kanker. Naast het financieren van kankeronderzoek investeert KWF daarom ook in een beter leven en meer zorg voor mensen die zijn geraakt door kanker. Tijdens de live tv-show ‘Voor het leven’ op 30 mei onthult street artist Judith de Leeuw haar enorme kunstwerk dat symbool staat voor al die mensen die leven met de gevolgen van kanker. 

Vandaag (12 mei) is Judith aan het kunstwerk begonnen en vanaf nu zal zij iedere dag hieraan werken tot 30 mei. Burgemeester Aboutaleb kreeg het eerste stukje overhandigd en hoopt dat heel Nederland zijn voorbeeld volgt. In de tv-uitzending ‘Voor het leven’ op 30 mei wordt, door presentator Frits Sissing, toegewerkt naar de onthulling van het kunstwerk. Daarnaast zien we inspirerende verhalen van mensen die leven met kanker, optredens van bekende artiesten en krachtige statements van bekende en onbekende Nederlanders als André van Duijn, Eloise van Oranje, Ron Fresen, Sander Schimmelpenninck, Sosha Duysker en Martsje Paulusma. 

Wilhelminaplein in Rotterdam
Op het Wilhelminaplein in Rotterdam wordt de muurschildering gemaakt en ook komt de live tv-show vanaf deze locatie. Er is gekozen voor het Wilhelminaplein, omdat dit de naam draagt van de oprichtster van KWF, Koningin Wilhelmina. Burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, neemt namens de stad het eerste stukje van het kunstwerk in ontvangst. Rotterdam is de eerste stad die ‘Voor het leven’ mag verwelkomen en ondersteunt de actie van harte. Ook Rotterdam Make it Happen ondersteunt de actie.

Judith de Leeuw (JDL Street Art) is de wereldberoemde street artist die het bijzondere kunstwerk gaat maken. Speciaal voor ‘Voor het leven’ maakt Judith de levensgrote muurschildering van 15 bij 26 meter. Voor dit kunstwerk laat ze zich inspireren door de verhalen van drie hoofdpersonen, die symbool staan voor al die mensen die leven met en na kanker. Iets dat voor Judith heel dichtbij komt vanwege een ziek familielid.

Vanaf 12 mei kan iedereen in Nederland een stukje van het levensgrote kunstwerk kopen via kwf.nl/voorhetleven. Je koopt een uniek stukje van de muurschildering. Daarmee wordt het een kunstwerk van ons allemaal. Een levenswerk van heel Nederland. Samen maken we een statement voor het leven. Met een donatie draag je bij aan een betere toekomst voor mensen met en na kanker.

Voor het leven, 30 mei om 21.25 uur, live vanuit Rotterdam bij AVROTROS op NPO 1.

Uit de krant