Zo gaat de Rotterdam Rooftop Walk eruitzien. Artist impression: MVRDV
Zo gaat de Rotterdam Rooftop Walk eruitzien. Artist impression: MVRDV
Rotterdamse Dakendagen

Opgelet! Vanaf morgen kun je een tijdslot reserveren voor de luchtbrug over de Coolsingel!

Algemeen 22.104 keer gelezen

Rotterdam - Opgelet! Vanaf morgen (donderdag 5 mei) verkoopt festivalorganisatie Rotterdamse Dakendagen tickets voor de Rotterdam Rooftop Walk. Met trappen en een spectaculaire luchtbrug op 29,5 meter hoogte, worden de daken van de Bijenkorf en WTC Rotterdam met elkaar verbonden en toegankelijk gemaakt. 

De wandelroute wordt geopend op 26 mei, Hemelvaartsdag, en is te bezoeken tot en met 24 juni. Rotterdam Rooftop Walk is een eenmalig project naast het jaarlijkse Dakendagen-weekend, dat van 3 tot en met 5 juni plaatsvindt. Dan zijn, inclusief de Rooftop Walk, 35 daken in de stad te bezoeken. Een bezoek aan de Rooftop Walk kost 3,50 euro, kinderen kunnen gratis mee. De kaartverkoop voor beide evenementen start op 5 mei via rotterdamsedakendagen.nl en rooftopwalk.nl.

Het ontwerp van de Rotterdam Rooftop Walk is een samenwerking van architectenbureau MVRDV en Rotterdamse Dakendagen, uitgevoerd in steigermateriaal door Dutch Steigers. De wandeling start met een trap op het Beursplein naar het monumentale dak van WTC Rotterdam. De oversteek van de Coolsingel vindt plaats via een 60 meter lange luchtbrug. Slingerend over het dak van de Bijenkorf eindigt de route vervolgens op het dak van de Q-Park naast het warenhuis. Daarna daalt het publiek af in de Aert van Nesstraat, via een steigertrap langs de gevel van het gebouw. Tijdens de route beleeft de bezoeker hoe de ruimte op platte stadsdaken beter benut kan worden. Zo staat er een tiny house inclusief bewoners op het dak, verbeelden kunstenaars een duurzame toekomst voor stedelingen en wordt op nieuwe manieren energie opgewekt, regenwater gebruikt en het dak vergroend. De Rotterdam Rooftop Walk is dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00 uur en alleen op reservering van een tijdslot te bezoeken.

Lees verder onder de foto.

Rotterdamse Dakendagen. Foto: Frank Hanswijk

Van 3 tot en met 5 juni vindt het jaarlijkse festival Rotterdamse Dakendagen plaats, met Luchtpark Hofbogen als festivalhart. Dit centrale dak bezoek je gratis voor eten, drinken, livemuziek en festivalsfeer met uitzicht. Zelfstandig het dak op kan door een van de dakenroutes te boeken op 4 en 5 juni: een wandeling of fietstocht van dak naar dak, met kleinschalig programma op de locaties. Bezoekers kunnen ook onder begeleiding van een gids het dak op tijdens een van 11 verschillende dakentours. Theater en muzikale acts maken het programma compleet. Op vrijdag 3 juni vinden de officiële opening van het festival en de International Rooftop Knowledge Day plaats. Gasten uit binnen- en buitenland komen naar Rotterdam of ontmoeten elkaar online voor deze Engelstalige kennisdag over het potentieel van platte daken. Deze samenwerking met Architectuur Instituut Rotterdam (AIR) vindt plaats op de tijdelijke, knalroze dakopbouw Het Podium: een initiatief van Het Nieuwe Instituut naar ontwerp van MVRDV.

Uit de krant