De speciale zevendaagse 'Rotterdam Naming Celebration' cruise vertrekt op 29 mei vanuit Amsterdam, op 30 mei ligt dit nieuwste schip van de HAL, Rotterdam, in de haven van Rotterdam. Foto: pr
De speciale zevendaagse 'Rotterdam Naming Celebration' cruise vertrekt op 29 mei vanuit Amsterdam, op 30 mei ligt dit nieuwste schip van de HAL, Rotterdam, in de haven van Rotterdam. Foto: pr

Holland America Line viert naamgeving nieuwste schip Rotterdam in havenstad Rotterdam

Algemeen 2.658 keer gelezen

Rotterdam - Holland America Line’s nieuwste schip Rotterdam wordt op 30 mei 2022 tijdens de doopplechtigheid in Rotterdam officieel gedoopt. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden wordt de doopvrouwe van het schip, waarmee een Nederlandse koninklijke traditie wordt voortgezet die begon in de jaren 1920. 

De speciale zevendaagse ‘Rotterdam Naming Celebration’ cruise vertrekt een dag eerder, op 29 mei vanuit Amsterdam; op 30 mei ligt het schip in de haven van Rotterdam en doet het vervolgens tijdens zijn reis Kristiansand, Stavanger en Flåm in Noorwegen aan en cruist het door het Sognefjord.

“Ons nieuwste schip Rotterdam is spectaculair. We zijn blij dat de naamgevingsceremonie gevolgd wordt door een feestelijke cruise die onze gasten in staat stelt om deel te nemen aan de festiviteiten en ons schip officieel te verwelkomen in de vloot,” zegt Gus Antorcha, president van Holland America Line. “Onze geschiedenis is diepgeworteld in Nederland, en het was niet meer dan passend om onze nieuwste Rotterdam in de stad Rotterdam te laten dopen door doopvrouwe Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet en zo onze Nederlandse geschiedenis te eren. We zijn zeer dankbaar dat Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet wederom als doopvrouwe optreedt voor een schip van Holland America Line.”

Wanneer het schip op 30 mei in de havenstad Rotterdam aankomt, vindt er voor genodigden een besloten ceremonie plaats die door het hele schip wordt uitgezonden. Tijdens de reis zullen de gasten genieten van speciale evenementen waaronder een exclusief en feestelijk Galadiner en een kans om de zegening van de scheepsbel bij te wonen en een herdenkingsgeschenk in ontvangst te nemen.

Zodra het schip uit Rotterdam vertrekt, brengen de gasten de rest van de reis door met het bezoeken van de Noorse bestemmingen Kristiansand, Stavanger en Flam gelegen in het schitterende Sognefjord. 

Lange relatie met het Koninklijk Huis
De band van Holland America Line met het Huis van Oranje gaat bijna een eeuw terug, toen Prins Hendrik in 1929 de Statendam III te water liet. Sindsdien hebben leden van de Nederlandse Koninklijke familie nog 11 schepen van Holland America Line te water gelaten, onder wie Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet die Prinsendam (1972), Nieuw Amsterdam III (1983), Rotterdam VI (1997) en Oosterdam (2003) officieel heeft gedoopt. 

Andere leden van de Nederlandse koninklijke familie die als doopvrouwe optraden, zijn Hare Majesteit Koningin Máxima, die in 2016 Koningsdam en in 2010 Nieuw Amsterdam doopte. Toenmalig Koningin Beatrix was in 2008 doopvrouwe van Eurodam. Rotterdam V werd in 1958 door Koningin Juliana te water gelaten. Toenmalig Prinses Beatrix noemde Statendam IV in 1957 en Prinses Margriet in 1960. Nieuw Amsterdam II werd in 1937 door Koningin Wilhelmina te water gelaten. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant