Van de voormalige manege De Prinsenmolen is niets meer over. De eerste paal van nieuwbouw Prinsenpark gaat vermoedelijk begin 2022 de grond in. Tekst en foto's: Peter Zoetmulder
Van de voormalige manege De Prinsenmolen is niets meer over. De eerste paal van nieuwbouw Prinsenpark gaat vermoedelijk begin 2022 de grond in. Tekst en foto's: Peter Zoetmulder

Manege verdwenen en bouw Prinsenpark binnenkort van start

Algemeen 4.678 keer gelezen

Rotterdam - Prinsenpark wordt een nieuw woongebouw met 82 koopappartementen. De nieuwbouw komt tussen de Nancy Zeelenbergsingel en het gelijknamige Prinsenpark op de voormalige locatie van manege De Prinsenmolen in de wijk Prinsenland.

De eerste paal wordt wellicht nog in december of uiterlijk  in januari of februari 2022 geslagen, laat een woordvoerder van Ooms Makelaars weten. De verkoop van de woningen loopt zeer naar wens, er zijn nog maar ongeveer tien appartementen beschikbaar.

De oude manege is inmiddels al helemaal tegen de vlakte gegaan. Momenteel worden er nog bomen en puin verwijderd (er liggen flink wat doorgezaagde boomstammen en grote takken op het terrein) en wordt de bouwlocatie aan de Nancy Zeelenbergsingel verder gereed gemaakt voor de uitvoering van het project.

Lees verder onder foto.

Er liggen flink wat doorgezaagde boomstammen, grote takken en puin op het terrein.

Op de voormalige locatie van manege komt een appartementengebouw met gelaagde terrassen en een parkeergarage. Het gebouw Prinsenpark wordt, met zijn 82 bijzondere appartementen, een echt icoon voor de buurt, zo wordt het project aangeprezen.

De lichte appartementen zijn voorzien van vloerverwarming- en koeling, slimme apparatuur en goede ventilatie. De privé-parkeerplaatsen, fietsenstalling en daktuin maken het project af.
Op de eerste verdieping van Prinsenpark wordt een prachtige, goed verlichte daktuin ingericht, met toegang voor bewoners en hun bezoekers.

Lees verder onder foto.

Het toekomstig bouwterrein gezien vanaf de andere zijde.

Prinsenpark ligt op fietsafstand van de binnenstad van Rotterdam, met daarnaast het Kralingse Bos en de golfbaan om de hoek, evenals de hockeyvelden en de tennishal van Victoria.
Tussen 1994 en 1995 werd het eigenlijke Prinsenpark aangelegd. Het heeft een vierkante vijver met een betonnen kunstwerk in de vorm van een schotel. Het park is een ideale omgeving voor kinderen om te spelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant