Foto: Erasmus MC
Foto: Erasmus MC

Vaccineren met VR-bril speciaal voor mensen met prikangst

Algemeen 1.026 keer gelezen

Rotterdam - In de centrale hal van het Erasmus MC kun je je sinds deze week zonder afspraak laten vaccineren tegen het coronavirus. Speciaal voor mensen met prikangst is er een VR-bril beschikbaar. Met zo’n bril lijkt het alsof je tussen de dolfijnen zwemt en merk je niks van de prik.

Het is afgelopen dagen meteen druk bij de priklocatie in het ziekenhuis. Veel mensen laten het (gratis) vaccin zetten nu ze toch in de buurt zijn. Carla Schramm, SEH-verpleegkundige in het ziekenhuis, laat op amazingerasmusmc.nl weten blij verrast te zijn met de opkomst. ‘Alle beetjes helpen. Er komen veel vragen over de bijwerkingen en welk vaccin er wordt gezet. Mensen vinden het belangrijk om dat te weten.’

Lees verder onder de foto.

Naast de reguliere vaccinaties kunnen mensen met prikangst gebruik maken van een VR-bril. Een initiatief vanuit de IC. Carla Schramm: ‘Intensivist Michel van Genderen bood aan om de VR-bril in te zetten. Een fantastische vondst. Mensen wanen zich op de Malediven of zwemmend tussen de dolfijnen. Ondertussen wordt de prik gezet.’ Mensen krijgen zoveel prikkels tijdens het dragen van de VR-bril dat ze helemaal niet doorhebben dat er een prik wordt gezet. Tot nu toe hebben vier mensen gebruik gemaakt van de VR-bril.

De pop up vaccinatielocatie is te vinden bij de receptie in het Erasmus MC en is open van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur.

(Bron: Amazing Erasmus MC/Miriam Heijenga)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant