De kunstenaars staan voor een diversiteit aan stijlen en achtergronden, en komen zowel uit Rotterdam als daarbuiten. Foto: pr
De kunstenaars staan voor een diversiteit aan stijlen en achtergronden, en komen zowel uit Rotterdam als daarbuiten. Foto: pr

Kunst met een knipoog naar pingpongen tijdens live event in Groot Handelsgebouw

Algemeen 739 keer gelezen

Rotterdam - Ter ere van 20 jaar Dutch Design Week zullen 20 kunstenaars op maandag 18 oktober 20 pingpongtafels beschilderen tijdens een live event in het Groot Handelsgebouw (GHG) in Rotterdam. De werken zijn vanaf 19 oktober voor iedereen gratis te bekijken in het Groot Handelsgebouw.

Het kunstproject is een knipoog naar het heen en weer pingpongen van ideeën, dat aan de basis ligt van ieder creatief proces. GHG is de thuisbasis van een groeiende kunst- en design community.

GHG werkt voor dit project samen met het Rotterdamse straatkunstcollectief Rewriters en deed vorige week via Instagram een oproep aan kunstenaars om zich aan te melden. Dat leidde tot meer dan 100 enthousiaste reacties en inmiddels is de selectie van 20 kunstenaars bekend. De kunstenaars staan voor een diversiteit aan stijlen en achtergronden, en komen zowel uit Rotterdam als daarbuiten. 

Het event maakt onderdeel uit van het Collision Project, een platform van kunstenaars met verschillende visies en achtergronden, die historische gebouwen als hun canvas gebruiken. Collision Project is opgezet in Industry City, een complex van opgeknapte industriële gebouwen in Brooklyn, New York, en is sinds 2020 in GHG te zien. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant