Tot 2011 vond er jaarlijks een gevelconcert plaats in Zevenkamp. Tekst en foto: Annemarie van der Ploeg
Tot 2011 vond er jaarlijks een gevelconcert plaats in Zevenkamp. Tekst en foto: Annemarie van der Ploeg

Bewonersorganisatie Zevenkamp is jarig en viert feest met Gevelconcert op het Ambachtsplein!

Algemeen 872 keer gelezen

Rotterdam - Bewonersorganisatie Zevenkamp (BOZ) gaat weer een Gevelconcert houden. De BOZ brengt hiermee een oude traditie terug. Tot 2011 vond er jaarlijks een gevelconcert plaats in Zevenkamp. 

Nu viert de BOZ haar 40-jarig bestaan en organiseert daarom dit jaar een Gevelconcert en wel op zaterdag 25 september op het Ambachtsplein. Het programma start om 15.00 uur.

“Wij waren benaderd door de wijknetwerker, zij vond dat wij vanwege ons 40-jarig bestaan een feestje moesten geven. Dat zijn wij met het bestuur gaan bespreken en zo kwamen we op het idee om het Gevelconcert weer eens terug te halen op het Ambachtsplein, waar het altijd al werd gehouden. Vroeger was het veel werk met al die draden die gespannen moesten worden, maar nu gaat alles draadloos dus veel soepeler. Wanneer we hier goede reacties op krijgen gaan we het zeker weer herhalen”, vertelt Fernande namens de BOZ.

In deze periode vergt het nog veel voorbereidingen. “Het BOZ-bestuur is samen met andere vrijwilligers al vanaf februari bezig. Vanwege corona is de organisatie van het feest allemaal iets ingewikkelder. Alle artiesten bij elkaar verzamelen en een heel programma in elkaar zetten. We hebben een heel strak programma, dat vermeld staat op de flyer maar ook op onze website.”

Natuurlijk zijn er weer de voor Zevenkamp traditionele gratis suikerspinnen en er is een heel middagprogramma voor de kinderen. “Er is een steltloper met een marionet uit een kist, zo gaaf. Ook loopt er een goochelaar rond voor de kinderen, maar ook clowntje Kiekeboe met de Glittertatoos, en bij Crea Juf Marieke kunnen kinderen Glitterbollen maken.”
Er zijn tevens tangodemonstraties door zes koppels van een dansschool uit Rotterdam Noord. Er doen ontzettend veel muzikanten en koren mee en speaker tijdens het avondprogramma is Roel Pot. Er staan stoeltjes op het plein met een hek er omheen. Iedereen krijgt een zitplaats toegewezen. De mensen moeten via één entree naar binnen, maar een QR code is niet nodig. Je moet je alleen even inschrijven bij binnenkomst.

De organisatie houdt natuurlijk rekening met de laatste coronamaatregelen. Vrijwilligers en hostessen brengen de mensen naar hun stoel en de artiesten naar hun balkon. Het thema is glitter en glamour.
“We hebben gouden en zwarte ballonnen als entourage. Er zijn ook twee gouden vlinders, steltlopers die verlicht zijn. Het wordt een sprookjesachtig gebeuren”, besluit Fernande.

Het Gevelconcert is helemaal gratis en iedereen is van harte welkom. Zie ook: bo7kamp.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant