Veel plezier op de nieuwe Arentschool. Het nieuwe schoolgebouw aan de Jaffahof is reeds in gebruik. Foto: www.facebook.com/Arentschool
Veel plezier op de nieuwe Arentschool. Het nieuwe schoolgebouw aan de Jaffahof is reeds in gebruik. Foto: www.facebook.com/Arentschool

Start in nieuwe gebouw Arentschool

Algemeen 732 keer gelezen

Rotterdam - Donderdag 2 september was de eerste dag voor de kinderen in het nieuwe gebouw van Arentschool aan de Jaffahof in Kralingen. Iedereen heeft heel hard gewerkt en nu kon de school dan echt beginnen.

Nog een paar laatste dingen en dan volgt na de herfstvakantie de officiële, feestelijke opening, in de week van maandag 25 oktober.

De Arentschool is een kleinschalige gemengde buurtschool in Kralingen-West.
Met circa 360 leerlingen is de Arentschool een kleinschalige school waar kindgericht, kwalitatief goed onderwijs centraal staat. Het onderwijs wordt gegeven door een team van enthousiaste leerkrachten waarvan de meeste al vele jaren deel uitmaken van het team.
De vervangende locaties aan de Assendelftstraat en de IJsclubstraat zijn nu niet meer nodig. En zo begonnen de kinderen aan hun eerste schooldag na de zomervakantie in hun nieuwe schoolgebouw. Directeur Ellen van der Hout was zeer tevreden over de frisse start.

Groen

Een groen schoolplein en een duurzaam schoolgebouw waren het vertrekpunt voor de nieuwe Arentschool, zowel qua methode als materiaalgebruik. Maar daarnaast zal het gebouw ook bij gaan dragen aan de groenbeleving in de buurt en aan biodiversiteit in de wijk. Dit begint bij het schoolplein.
Tevens heeft het nieuwe gebouw een robuuste en natuurlijke uitstraling met aardetinten, veel hout (met name in het interieur) en een gedeeltelijk groen dak met een mix van sedum, grassen en kruiden.
Schoolgebouwen zijn een verlengde van de onderwijsvisie van een school. Stichting Kind en Onderwijs Rotterdam streeft naar aantrekkelijke en duurzame schoolgebouwen. Het doel is een fijne thuisbasis voor zowel kinderen, ouders als medewerkers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant