Afbeelding

Artsen voor het tuchtcollege om dood moeder Paula en Linda Kroesen

Algemeen 18 keer gelezen

Vijf artsen van het voormalige Ruwaard van Puttenziekenhuis en vier werknemers van verpleeghuis de Breede Vliet in Hoogvliet moeten 15 december voorkomen bij het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Ze zouden grove fouten hebben gemaakt die hebben geleid tot de dood van Wilhelmina Dijken de moeder van Paula en Linda Kroesen.

HOOGVLIET/SPIJKENISSE  - Paula Kroesen ziet uit naar de dag maar heeft het er ook moeilijk mee. Na een jarenlange strijd is het haar eindelijk gelukt om de behandelend artsen van haar moeder, Wilhelmina Dijken, voor het tuchtcollege te krijgen.

Schadeclaims

Naast deze zaak lopen er nog twee schadeclaims. Volgens Paula hebben zij grove fouten gemaakt waardoor de moeder van vier kinderen uiteindelijk kwam te overlijden. Na veel spitten en graven heeft zij het volledige dossier van haar moeder boven water kunnen krijgen. Zo zou haar moeder in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in 2010 urenlang alleen zijn gelaten.

Schuimbekkend

“De schoonmaakster vond haar ‘s ochtends schuimbekkend in haar stoel. Dit is ons nooit verteld.” En zo zijn er nog volgens haar veel meer zaken die niet door de beugel kunnen. “De longarts hield maar summier het dossier bij. Hij schreef alleen op: ‘ontsteking’ maar niet wat.”

Breede Vliet

In verpleeghuis de Breede Vliet in Hoogvliet ging het al niet veel beter. Mevrouw Dijken kreeg niet genoeg te drinken waardoor ze uitdroogde. Hiernaast deed iemand zich voor als arts terwijl deze hiertoe helemaal niet bevoegd was. “Dat is een misdrijf”, verduidelijkt Paula. “Mijn moeder had recht op een echte arts en niet op een kwakzalver die zich voordoet als arts.”

Kwakzalver

Een advocaat heeft Paula niet in de arm genomen. “Ik moest toen tekenen dat ik niet met de media mag praten, dat vond ik vreemd.” Ze is overtuigd van haar gelijk en hoopt op gerechtigheid. “Het duurt nu al zes jaar.”

Uitputtingsslag

De afgelopen tijd was ‘een emotionele uitputtingsslag.’ “Het kost een hoop geld en energie. Maar ik ben trots dat ik het als een boxer heb doorgezet.” Momenteel woont ze nog met haar zus in Hoogvliet. Als de artsen veroordeeld worden hoopt ze de hele zaak een plekje te kunnen geven. “Maar mijn moeder krijg ik er niet mee terug.”

En van Paula zijn ze nog niet af: er zijn 3 leidinggevenden en een teammanager met wie ze ook nog een appeltje te schillen heeft.

Uit de krant