Afbeelding

Zanger Perry Zuidam gaat als een tierelier

Algemeen 5 keer gelezen

Rotterdam - Je hoeft Perry Zuidam (39) niet te zeggen hoe hij leven moet. Voor zijn part gaat hij over straat in onderbroek. Wat hij wil is muziek maken. Zijn nieuwe single ‘Je hoeft me niet te zeggen’ gaat als een tierelier.

De getrouwde vader uit West heeft een single uitgebracht met twee covers van zanger Benny Neyman. Perry wordt door zijn publiek vaak de nieuwe Benny Neyman (Limburgse zanger die overleed in 2008) genoemd. “Daarom heb ik nu een single uitgebracht met twee van zijn liedjes. Een uptempo-liedje en een ballade.”


De single gaat als een speer. Zuidam kreeg leuke reacties, een vermelding op TV Oranje, duizenden views op YouTube en is op veel radiostations te horen geweest. Op 14 december zit hij in het ochtendprogramma van Radio Rijnmond. Live treedt hij op tijdens de bekende Gehaktballenwedstrijd. “Met alle steun reken ik erop dat dit liedje de hitlijsten in vliegt.”

Zuidam, vader van een 13-jarige dochter, groeide op in de Provenierswijk en wist als kind één ding zeker: hij zou artiest worden. “Ik ben gek op Nederlandstalige muziek en voelde passie voor de entertainmentwereld. Nooit heb ik getwijfeld aan een ander beroep. Op schoolfeesten, bruiloften en partijen moest en zou ik mijn idool André van Duin playbacken. Met gekke bekken en een cassettebandje ging ik het land in. Zo ontstonden mijn eerste optredens.”

In de afgelopen jaren kwamen zijn singles ‘Onder je balustrade’, ‘Cappuccino’, ‘Winter’ en het eigen geschreven ‘Ik werd geboren zonder het te vragen langs’.

In het voorjaar van 2017 wordt een nieuw album met voornamelijk eigen repertoire gelanceerd. Een samenwerking met producer Laurens van Wessel (van Frans Bauer) en het platenlabel VNC Music van Johan Hensse. “Een enorme eer dat mensen mij vergelijken met Benny Neyman, dat is een compliment. Een bijzondere artiest.”

(Door Gerrit van Loon)

Uit de krant