(Foto's: Diergaarde Blijdorp)
(Foto's: Diergaarde Blijdorp)

Blijdorp neemt afscheid van Saar en Nico

Algemeen 109 keer gelezen

Rotterdam - Diergaarde Blijdorp heeft afscheid moeten nemen van withandgibbons Saar en Nico. Dat meldt Blijdorp op Facebook. 

‘Saar was met haar 45 jaar op hoogbejaarde leeftijd en haar conditie verslechterde. Ondanks dat ze aan beide ogen blind was, kon ze de afgelopen jaren haar weg in het verblijf nog vinden. Daar was nu geen sprake meer van; ze was op. Helaas hebben we haar daarom moeten laten inslapen. 
Al sinds 1978 was de gibbonvrouw samen met haar levenspartner Nico. Het bejaarde paar leefde de laatste jaren in Taman Indah. Gibbons zijn mensapen en hebben een vergelijkbare sociale structuur als de mens: een paartje met één of enkele jongen. In de tijd dat ze samen waren, kreeg het hechte stel negen jongen. Met zijn minimaal 50 jaar was Nico ook behoorlijk op leeftijd, zeker als je bedenkt dat in de natuur gibbons zo’n 30 jaar kunnen worden. Het overplaatsen van Nico in een nieuwe groep of het introduceren van een nieuwe partner op deze leeftijd is niet in het belang van zijn welzijn. Gibbons zijn trouw aan hun partner; alleen achterblijven in Taman Indah was voor het welzijn van Nico geen optie. Ook bij Nico kwam de ouderdom met gebreken. Daarom is er besloten om hem samen met zijn Saar te laten inslapen’, aldus de diergaarde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant