Afbeelding

Michèle trapt tegen kindhuwelijken

Algemeen 46 keer gelezen

Rotterdam - Michèle van de Craats uit Noord fietst in juli 600 kilometer door Zambia voor het goede doel Plan Nederland. De deelnemers aan Cycle for Plan zamelen van tevoren 4000 euro in voor projecten van Plan tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen. De 35 deelnemers bezoeken de verschillende projecten van Plan, zodat ze met eigen ogen kunnen zien waar hun geworven geld naartoe gaat.

Michèle: “Het wordt een pittige trip, maar ik ben vastberaden om letterlijk kindhuwelijken en tienerzwangerschappen de wereld uit te trappen. Ik doe mee om meisjes in Zambia een betere toekomst te bieden.”

De opbrengst van Cycle for Plan Zambia investeert Plan in programma’s tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen. 42 procent van de meisjes in Zambia is getrouwd voordat ze 18 jaar oud zijn. De meisjes moeten meestal van school af, zijn vaak het slachtoffer van huiselijk geweld en krijgen kinderen als hun lichaam daar nog niet klaar voor is. Plan strijdt tegen kindhuwelijken door toegang tot onderwijs voor meisjes te vergroten, zet zich in voor betere kwaliteit van het onderwijs en helpt meisjes om hun zelfvertrouwen op te bouwen. Ook lobbyt de organisatie voor betere wetgeving en handhaving van de wet. Plan zet zich samen met de deelnemers van Cycle for Plan in voor een veilige leefomgeving waarin meisjes kunnen opgroeien tot sterke vrouwen.

De Zambia editie van de Cycle for Plan voert langs savannes, valleien en eindigt in het South Luangwa National Park. ‘’Onderweg bezoeken wij projecten tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen en zien we waar we ons voor hebben ingezet’’.

Michèle organiseert op zondagochtend 25 juni van 08.30 tot 13.30 uur een spinning marathon bij Active Sports Premium Club aan de Van Maanenstraat 8 om geld in te zamelen voor Plan Nederland. ‘’Het inschrijfgeld bedraagt 25 euro per fiets per uur. Ik fiets 7 dagen voor het goede doel, doen jullie 4 uurtjes met mij mee?
Aanmelden via mpvandecraats@gmail.com, meer info op www.michelefietst.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant