Een van de portretten van de foto-expositie van Heilige Boontjes. (Foto: Léon Hendrickx)
Een van de portretten van de foto-expositie van Heilige Boontjes. (Foto: Léon Hendrickx) Foto: Leon Hendrickx

Léon Hendrickx fotografeert dromen van Heilige Boontjes

Algemeen 141 keer gelezen

Rotterdam - In het voormalige politiebureau aan het Eendrachtsplein is vanaf vrijdag een foto-expositie van Léon Hendrickx te zien. In de koffiewinkel annex branderij van de Heilige Boontjes en in de bovenliggende politiecellen worden portretten getoond van de jongeren die hier worden opgeleid tot koffiebrander, barista of ondernemer.

De expositie toont zowel de oprichters van Heilige Boontjes als de jongeren die er worden klaargestoomd voor de Rotterdamse arbeidsmarkt. Achter de gezichten van deze jongeren gaat vaak een turbulent verleden schuil. De indringende portretten van fotograaf Léon Hendrickx onthullen vooral hun dromen en ontwikkeling op weg naar een beter leven.
Heilige Boontjes werd twee jaar geleden opgericht door politieagent Marco den Dunnen en sociaal makelaar Rodney van den Hengel. Met koffie als smeerolie creëren ze kansen voor kwetsbare Rotterdamse jongeren. Het doel: met elkaar de mooiste koffie maken en jaarlijks 50 jongeren reïntegreren door ze te leren (samen)werken.

Het project en de koffie worden inmiddels geroemd tot ver buiten de stadsgrenzen. Zo werd Heilige Boontjes verkozen tot beste koffiebar van Nederland. En kunnen alle Rotterdamse ambtenaren binnenkort op hun werk genieten van een bakkie pleur van de Heilige Boontjes.

De foto-expositie opent op vrijdag 2 juni om 18.00 uur met optredens van cabaretier Patrick Laureij en woordkunstenaar M. - Spoken Word Poetry. De portretten zijn daarna tot zeker 30 juni te bezichtigen.

Meer informatie op www.heiligeboontjes.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant