Afbeelding

‘Wie zit er te wachten op een brug van de Esch naar Feijenoord?’

Algemeen 18 keer gelezen

Rotterdam - Deze ingezonden brief kregen we van drie bewoners van de Kralingse wijk de Esch. Ze zien niets in de plannen voor een nieuwe brug tussen hun wijk en Zuid. Liever zouden ze de metro vanaf Kralingse Zoom onder de Nieuwe Maas door naar de overkant zien rijden. Aan het einde van hun brief roepen ze hun mede-bewoners op om volgende week naar een vergadering van de gebiedscommissie te komen om hun mening te laten horen.

‘Eerst wilde de gemeente een brug in West aanleggen maar nu kennelijk in Oost. Maar welke problemen denkt de gemeente met een brug tussen de Esch en Feijenoord op te kunnen lossen??
Volgens ons wordt er niets mee opgelost en is zo’n plan pure geldverspilling. Wij gaan voor een duurzame toekomstbestendige oplossing van mobiliteitsvraagstukken in ons deel van de stad.
Ons inziens zal op termijn het doortrekken van de metro Kralingse Zoom onder de Maas door naar de overkant een heel groot deel van de problemen oplossen. Wij vragen ons af wat er gedaan wordt met de motie die daarover op 7 juli 2016 werd aangenomen. Kennelijk gaat de communicatie met de gemeente via de pers, want als direct betrokkenen bij het Stedelijk Verkeersplan 2017-2030 zijn wij nergens van op de hoogte gesteld. Er wordt met niemands inbreng rekening gehouden. Op deze manier is inspraak een wassen neus. Het zwalkende eigengereide beleid van de gemeente zijn wij helemaal zat!’

Kom ook naar de vergadering van de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk.
Op donderdag 7 december om 20.00 uur
Locatie: Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9

Betrokken bewoners in de Esch:
Hanny Rennen
Anne Hanon
Peter Albers

Uit de krant