Afbeelding
Foto: Ontwerp van Danielle van der Waard

Ingezonden: Nieuwe zwemsportwinkel en topzwemclub in Zwemcentrum Rotterdam

Algemeen 217 keer gelezen

Rotterdam - Rotterdam krijgt een schitterend nieuw 50-meter bad op Zuid en daar hoort een schitterende zwemwinkel en topzwemclub bij. Albion is die zwemvereniging en opent eind januari 2018 bovendien de deuren van een hippe zwemsportwinkel.

De winkel van Albion komt in het gerenoveerde Zwemcentrum Rotterdam aan de Gooilandsingel 107. De vereniging Albion traint 6 ochtenden en 5 middagen in de week in het nieuwe zwembad.

Zwemvereniging Albion richt zich op zwemmers met ambitie en is in 2011 opgericht omdat trainers en ondernemers Bas Kotterink en Arienne Naber vonden dat het anders moest. De zwemverenigingen in de omgeving richten zich vooral op de jongere zwemmers met als gevolg dat zwemmers vanaf 14 jaar eigenlijk niet aan hun trekken komen. Vanaf die leeftijd moet er harder getraind worden om nog progressie te boeken. En dat laatste is belangrijk om jongeren voor de sport te behouden, een van de voornaamste doelstellingen van de club. Aandacht, resultaat en plezier, dat is het motto van Albion. Bovendien, een gezonde, sportieve levensstijl is niet alleen goed voor de jongeren, maar ook van maatschappelijk belang.

Maar niet alleen jongeren profiteren van de trainingsmethoden van Albion. Bij de vereniging traint inmiddels een trouwe groep Masters. De oudste zwemmer in het team is 59 jaar en in zijn leeftijdscategorie wereldrecordhouder op de 200m vlinderslag. Een groot aantal van de Masters weet ook weer hun tijden aan te scherpen. Dat komt omdat er bij Albion veel meer op snelheid getraind wordt en minder op de lange, langzame meters. Behalve dat dat effectief is, maakt het de trainingen ook veel leuker en afwisselender.

Omdat Albion in Zwemcentrum Rotterdam elke dag de beschikking krijgt over badwater, komt er ook een trainingsgroep voor zwemmers die net hun zwemdiploma gehaald hebben. Albion wil kinderen en hun ouders enthousiast maken voor wedstrijdzwemmen. Maar zelfs als de kinderen uiteindelijk voor een andere sport kiezen, leren ze bij Albion op een goeie manier de wedstrijdslagen zwemmen. Iets waar ze een leven lang plezier van zullen hebben. Want wie wil er nou niet op z’n minst een goeie borstcrawl kunnen zwemmen als je lekker met familie of vrienden komt zwemmen in het nieuwe zwembad? Meer informatie over zwemmen bij Albion is te vinden op www.albionswimming.nl.

En voor goeie kwaliteit zwemkleding en persoonlijk advies kunnen leszwemmers, banenzwemmers, wedstrijdzwemmers, triatleten, maar ook recreanten terecht bij de Albion winkel aan de Gooilandsingel. Opzet is dat de winkel een ontmoetingsplek wordt voor zwemsportliefhebbers. Er komen zitjes, een leestafel met zwemboeken en er is een groot scherm waarop live wedstrijden gekeken kan worden. De inrichting wordt bovendien flexibel en multifunctioneel: Na winkelsluitingstijd kan de ruimte omgetoverd worden in een ‘clubhuis’ om productpresentaties, clinics of andere bijeenkomsten te organiseren. De Rotterdamse ontwerpster Danielle van der Waard tekent voor de bijzondere inrichting.

Om de verbouwing van de winkel te financieren zoeken Bas en Arienne investeerders via een crowdfunding campagne die tot 30 november loopt. Een deel van het kapitaal is al binnengehaald, maar er zijn nog meer investeerders nodig om de campagne te laten slagen. Doe daarom mee! De investering levert een mooie rente op van 20% over 5 jaar, ruimschoots meer dan een spaarrekening bij de bank oplevert.

Investeren kan via www.crowdaboutnow.nl/campagnes/albion.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant