Foto: Peter Bezemer
Foto: Peter Bezemer

‘Dichte mist Nationale Vuurwerk is maar één keer in de tien jaar’

Algemeen 114 keer gelezen

Rotterdam - Weet je nog vorig jaar bij het Nationale Vuurwerk op de Erasmusbrug? Er was niets te zien. Dichte mist zorgde langs de Rotterdamse Maas én bij de RTL-kijkers in de huiskamer voor flinke teleurstelling en zelfs verontwaardiging. Het goede nieuws voor komende jaarwisseling: ‘Zúlke dichte mist komt maar één keer in de tien jaar voor.’

Drie miljoen tv-kijkers, zestig- à zeventigduizend toeschouwers op de Boompjeskade; op zó’n aantal viel het met de boze reacties bij organisator Jasper Scholte van JMR nog mee. Tóch kreeg hij tientallen mensen over zich heen die zich beklaagden over de weersomstandigheden waardoor ze het vuurwerk hadden moeten missen. “Tja, op een gegeven moment heb ik ze maar laten weten dat de cursus omgaan met teleurstellingen op 1 januari heláás niet door kon gaan, ha ha.”

Maar dat was dus vorig jaar. Komend weekend, in de nacht van zondag op maandag, is de lucht boven Rotterdam volgens een optimistische Scholte ‘crystal clear!’ Dus het moet raar lopen wil het jaar 2018 niet gewoon, zoals het hoort, in Rotterdam officieel geopend worden. Door burgemeester Ahmed Aboutaleb. En hij doet dat samen met cabaretier Guido Weijers die zich na zijn oudejaarsconference in het oude Luxor Theater naar de Erasmusbrug spoedt om het vuurwerk te ontsteken. Scholte: “Met een bijzonder nieuw aftelmoment, het meest spectaculaire dat we ooit gehad hebben.”

De verwachting is dat het publiek zich vanaf 22.00 uur naar de Boompjes begeeft. Daar hoef je je niet te vervelen, in het laatste uur wordt er een mix aan grote hits gedraaid om warm te blijven. En er zijn natuurlijk oliebollen voor iedereen. Om 00.00 uur barst het Nationale Vuurwerk boven Rotterdam los. Oh ja, uiteraard is de toegang gratis.

Twee lezers van De Havenloods gaan het jaar extra speciaal in. We mogen VIP-kaarten voor het backstage-terrein verloten. Met een extra lekker hapje, een extra gratis drankje én natuurlijk een extra mooi uitzicht op het spektakel in de lucht! Je maakt kans op die VIP-kaarten via de lezersactie op www.dehavenloods.nl!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant